Veneetsia maratonil tehti uskumatu prohmakas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitja Eyob Faniel
Võitja Eyob Faniel Foto: Veneetsia maraton

Veneetsia maratoni võit kuulub Eritreas sündinud, kuid Itaaliat esindavale Eyob Fanielile. Kuidas suutis 24-aastane veneetslane, sisuliselt «mees metsast», ära teha spetsiaalselt kohale sõitnud Etioopia ja Keenia tippudele? Lihtne: viimased eksisid ära!

Uskumatu prohmakas juhtus 25. kilomeetril, kui võistluse juhtpunt, kuhu kuulusid jooksjad nagu Gilbert Kipleting Chumba, Kipkemei  Mutai, David Kiprono Metto ja Abdullah Dawud järgnesid neid juhtinud mootorrattale, mis magas aga maha olulise pöördekoha. Õnneks sattusid jooksjad peagi autoteele – «õnneks» selles mõttes, et nad said vaid paarisaja meetriga aru, et midagi on nihu. Kiirelt keerati ots ringi ning leiti õige võistlustrass taas üles, kuid kaotsi läinud ca kaks minutit olid otsustavad. Algselt liidritest minutiga maas olnud Faniel pääses juhtima ning seda edu enam käest ei andnud. Pärast tosinat riigis veedetud aastat 2015 Itaalia kodakondsuse saanud mehe võiduaeg oli 2:12.16.

«Olen väga õnnelik. Kõige enam tahan ma tänada Veneetsia maratoniklubi, kellega ma alustasin kolm aastat tagasi seda teed, mis viis mu nüüd kodumaratoni võiduni,» vahendas Fanieli sõnu Telegraph. «Kuigi ma avasasin end ootamatult liidrina, ei tulnud jooks lihtsalt, sest ühel sillal avastasin end ihuüksinda ja tugevas vastutuules. Aga ma tundsin end hästi, rahvas inspireeris mind ja see tulemus näitab, et vaeva nägemine tasub end ära. Pühendan selle võidu iseendale, sest uskusin endasse alati, ka kõige raskematel aegadel!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles