Kas Ogieri ülemvõim tähendab Tänakule võimatut missiooni?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Walesi rallil
Sebastien Ogier Walesi rallil Foto: @World/M-Sport

Kui Ott Tänak tahab, et tal oleks veel ka Austraalia MM-rallil võimalus võidelda MM-tiitlile, peab ta Walesis kindlasti tiimikaaslast Sebastien Ogieri edestama. Ülesanne on raskematest raskem, sest alates 2013. aastast pole prantslane mudastel metsateedel kellelegi teisele isegi liidrikohta mekkida andnud.

Neljapäeva õhtul võetud publikukatse võiduga jätkab Ogier uskumatuna näivat seeriat – pärast seda, kui ta viis hooaega tagasi Volkswageni roolis Walesi ralli esimese kiiruskatse võitis, pole keegi suutnud teda troonilt tõugata. Siinjuures ei käi jutt mitte ainult ralli võitmisest, vaid keegi teine pole isegi võistlust juhtinud. Ogier on järjepanu olnud Walesis liider 87 kiiruskatset ja kokku 1258,64 kilomeetrit. Ulmelised numbrid!

Mis on Ogieri ülemvõimu põhjuseks? Esiteks on ta muidugi lihtsalt neetult kiire sõitja! Teiseks aga on Walesis enamasti eelis eesstartijal ning kuna Ogier on viimaseid WRC-aastaid valitsenud, on tal esimesena olnud alati võimalus sõita kõige puhtamatel teedel. Saab näha, kas tiimikaaslane Tänak suudab teise startijana selle seeria lõpetada või tekib kellelgi kolmandal võimalus troonile tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles