Jalgpallureid vangideks nimetanud klubiomanik oli sunnitud vabandama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgus majas: Houston Texansi mängijad on siiski vabad mehed, mitte vangid.
Selgus majas: Houston Texansi mängijad on siiski vabad mehed, mitte vangid. Foto: Troy Taormina/USA Today Sports/Scanpix

NFLi klubi Houston Texans omanik Bob McNair esines avaliku vabandusega, kuna oli nimetanud jalgpalliliiga mängijaid «vangideks, kes juhivad vanglat».

McNairi lause oli ajendatud jalgpallurite tükk aega kestnud «hümniprotestist» ehk otsusest USA hümni mängimise ajal põlvitada. Esialgu rassilisele diskrimineerimisele tähelepanu juhtinud žest sai uue mõõtme siis, kui USA president Donald Trump sel moel käituvaid jalgpallureid põlastas, mispeale põlvitamine ulatuslikuks muutus.

«Ma ei tahtnud kedagi solvata ja ma ei viidanud ka oma meeskonna mängijatele,» sõnas McNair. «Kasutasin kõnekujundit, mida ei oleks iial pidanud otsesõnalisena tõlgendama. Ma ei iseloomustaks meie mängijaid ega meie liigat kunagi selliste sõnadega ning vabandan kõigi ees, keda mu öeldu riivas,» lisas ta.

NFLi juhtkond otsustas eelmisel nädalal, et ühtegi mängijat hümni ajal seisma ei sunnita. Liiga komissari Roger Goodelli sõnul saab ta küll mängijaid seisma «julgustada», kuid ei kavatse käske ega karistusi jagada.

Protesti algataja Colin Kaepernicik on alates märtsist, mil ta lahkus San Francisco 49ersi ridades, meeskonnata. Kaepernick on esitanud NFLi tiimiomanike vastu kaebuse, sest usub, et omanikud on omavahel kokkuleppe sõlminud ega palka teda, kuna sellega kaasneks liialt ulatuslik avalikkuse tähelepanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles