Purje lõi värava ja võitis hõbeda, Anieri klubi murdis dramaatiliselt eurosarja

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuopio Palloseura ründaja Ats Purje.
Kuopio Palloseura ründaja Ats Purje. Foto: twitter.com/KuPS1923

Soome jalgpalli meistrivõistluse viimases ehk 33. voorus alistas Henri Anieri (90 min) koduklubi FC Lahti koduväljakul tänu Santeri Hostikka 90+3. minuti väravale 2:1 Helsingi IFK ja lõpetas meistrivõistlused neljanda kohaga, mis tagas neile järgmiseks hooajaks koha Euroopa liiga esimeses eelringis.

Lahti tõusis neljandaks, sest Mariehamn (Andreas Vaikla pingil) kaotas kodus 0:1 Tampere Ilvesele. Nii Lahti kui ka Mariehamn kogusid 49 punkti, aga parem väravate vahe andis neljanda koha Anieri meeskonnale.

Ats Purje lõi kohtumise avavärava (tema selle hooaja kaheksas tabamus), kui Kuopio Palloseura alistas võõrsil 3:1 PS Kemi (Sergei Mošnikov 90 min, Marek Kaljumäe ei kuulunud koosseisu) ja kindlustas hõbemedali. Nad kogusid sama palju punkte kui Ilves, aga omasid oluliselt paremat väravate vahet.

Jyväskylä JK (Hindrek Ojamaa 90 min) alistas küll viimases voorus 2:0 Vaasa Palloseura (Marko Meerits 90 min, Markus Jürgenson sekkus 87. minutil), aga lõpetas viimasena ja langes järgmiseks hooajaks esiliigasse. Vaasa sai kaheksanda ja Kemi 10. koha.

Seinäjoki JK (Mihkel Aksalu 90 min) alistas 5:0 Turu Interi ja lõpetas meistrivõistlused kuuenda kohaga. Soome meistriks tuli Helsingi jalgpalliklubi (HJK), kellele see oli klubi ajaloo 28. meistritiitel, aga esimene pärast 2014. aastat, sest vahepealsed tiitlid võitsid Seinäjoki (2015) ja Mariehamn (2016).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles