Video: Vettel õpetas kõikidele maailma sportlastele, kuidas tuleb kaotada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel on valmis Lewis Hamiltoni ees mütsi kergitama.
Sebastian Vettel on valmis Lewis Hamiltoni ees mütsi kergitama. Foto: CLIVE ROSE/AFP/Scanpix

Vormel 1 sarjas eile viimasedki tiitlilootused minetanud Sebastian Vettel näitas Mehhiko etapi jahutusringil, kuidas näeb välja spordimehelik käitumine. Avaringil Lewis Hamiltoniga kokku põrganud Vettel minetas seeläbi reaalsed lootused jõuda teisele kohale, mis lubanuks tal veel hea õnne korral lootust MM-tiitlist elus hoida.

Lõpuks lõpetas sakslane neljandana, kuid üheksandana üle finišijoone tulnud Hamiltoni edu on sarja üldarvestuses kaks etappi enne lõppu juba püüdmatu. Vettel polnud aga kiitusega kitsi ning kui meeste autod kõrvuti sattusid, aplodeeris ta britile. Mõlemal mehel on nüüd auhinnakapis neli maailmameistritiitlit.

«Lewis on teinud kogu aasta jooksul suurepärast tööd ja väärib tiitlit. Palju õnne talle. Täna on tema kõige tähtsam mees, see on tema päev,» lausus Vettel pärast lõpetamist. Sakslane saab MM-tiitli mahamängimises süüdistada suuresti vaid iseennast, sest juhtis augustikuise Ungari etapi järel veel sarja Hamiltoni ees 14-punktilise eduga. Seitsmest viimasest etapist on Hamilton aga võitnud viis ja Vettel mitte ainsatki. Nii koguski britt seitsme viimase etapiga 145, sakslane aga vaid 75 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles