Nadal kindlustas maailma esinumbri tiitli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer ja Rafael Nadal
Roger Federer ja Rafael Nadal Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

Rafael Nadal saab veeta järgmised kuud teadmises, et ta võtab 2018. aasta vastu maailma esitennisistina. Hispaanlane alistas Pariisi tippturniiri avaringis lõunakorealase Hyeon Chungi ning kindlustas sellega koha ATP edetabeli tipus.

Nadali ainsaks konkurendiks esikohale oli äsja Baseli turniiril triumfeerinud Roger Federer. Kahe peale võideti ka neli tänavust suure slämmi tiitlit – Nadal oli parim Prantsusmaal ja USA lahtistel, Federer triumfeeris Austraalias ning Wimbledonis. Šveitslane otsustas hooaja lõppfaasis aga oma kehale puhkust anda ja jättis Pariisi reisimata. See tähendas, et avaringis vaba olnud Nadal vajas matemaatilise kindluse saamiseks turniiril vaid ühte võitu ning see tuli maailma 55. reketi Chungi vastu kahes setis 7:5, 6:3.

Nadali järgmiseks vastaseks on Uruguai tennisist Pablo Cuevas (ATP 36.). Veerandfinaalis ootab paari võitjat ees kohtumine kas Nicolas Mahuti (ATP 111.) või Filip Krajinoviciga (ATP 77.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles