Nadal jättis Pariisi turniiri pooleli, Londonis osalemine kahtluse all

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP/SCANPIX

Maailma esireketi Rafael Nadali osalemine tennise aastalõputurniiril Londonis sattus suure küsimärgi alla, sest hispaanlane oli sunnitud praegu Pariisis toimuva Masters-turniiri põlvetrauma tõttu pooleli jätma.

Nadal alistas neljapäeval 16 parema seas Pablo Cuevase ja ehkki tema parem põlv oli juba siis tugevalt teibitud, kinnitas hispaanlane mängu järel, et loodab ikkagi aastalõputurniiril kaasa teha. Päev hiljem teatas ta aga, et peab ilmselt võtma vigastuse ravimiseks pikema pausi, kuna sama tervisemure on teda kimbutanud juba mitu hooaega järjest.

«Mängu ajal tundsin nii tugevat valu, et see oli liiast. Ma ei näe, et suudaksin praeguses seisus veel kolm mängu mängida,» sõnas Nadal, kes ei kriipsutanud võimalust Londonis kaasa teha küll lõplikult maha, kuid andis mõista, et ei lähe vägisi väljakule. «Põlv teeb mulle alatasa muret, aga vahel on seis hullem kui muidu. Annan endast parima, et võimalikult kiiresti naasta. Kuid ma ei mõtle praegu Londonile, mu pilk on suunatud kaugemasse tulevikku.»

Pariisis võidetud esimese matšiga kindlustas Nadal selle, et lõpetab hooaja maailma esireketina. Ainus konkurent Roger Federer Pariisi turniiril ei osale. Tänu Nadali loobumisele sai Pariisis otse poolfinaali serblane Filip Krajinovic.

Aastalõputurniir peetakse Londonis 12.-19. novembril. Lisaks Nadalile on pääsu turniirile kindlustanud Federer, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Marin Cilic, Grigor Dimitrov ja David Goffin. Viimase koha jagavad omavahel Pablo Carreno Busta ja Juan Martin del Potro, kuid Nadali loobumise korral pääseksid mõlemad Londonis väljakule. Tippmängijatest jätavad vigastuse tõttu aastalõputurniiri vahele näiteks Stanislas Wawrinka, Andy Murray ja Novak Djokovic.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles