Alar Varrak Eesti koondises ei jätka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk ja Alar Varrak
Tiit Sokk ja Alar Varrak Foto: Mihkel Maripuu

BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ei jätka Eesti koondises Tiit Soku abilisena. Mehe vahetab rahvusmeeskonna pingil välja Indrek Visnapuu.

Varrak, tõdes, et korvpalliliit tegi talle küll pakkumise abitreenerina jätkata, kuid kuna sellest sügisest toimuvad koondisemängud ka klubihooaja sees, otsustas ta Kalev/Cramo tiheda mängugraafiku tõttu sel korral rollist loobuda.

«Võtsin isegi mõtlemisaega, kuid koondise aken koos vastaste skautimise ja eeltööga on ajaliselt ikkagi päris pikk ning ma ei taha klubi juurest nii kaua eemal olla. Läbirääkimised Eesti Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi ja rahvusmeeskonna peatreeneri Tiit Sokuga olid rahumeelsed ning nad mõistsid minu otsust täielikult,» kommenteeris Varrak. «Peame 19.novembril tähtsa kohtumise VTB Ühisliigas Nižni Novgorodi vastu, mis on ka üks põhjuseid, miks otsustasin loobuda.» Eesti koondis alustab MM-valiksarja juba 24. novembril Tel Avivis, kui vastas on võõrustajad Iisraelist.

Korvpalliliidu juhatus kinnitas ühtlasi ka erinevate noortekoondiste treenerid tulevaks suveks. Esimest korda asub Eesti korvpalli rahvusvõistkonna etteotsa välismaalane, kui tütarlaste U16 esindustiimi hakkab juhendama Pierre Bressant Prantsusmaalt ning abitreeneri rollis astub lisaks Marek Koitlale üles Quentin Hillsman Ameerika Ühendriikidest.

Eesti naiskonna peatreeneri Janne Ritsi sõnul sai koostöö Bressanti ja Hillsmaniga alguse Prantsusmaal Celine Dumerci No Limit laagris. «Meil tekkis hea klapp ja kutsusin nad ka Eestisse talendilaaagrisse. Väga innustav oli näha, kuidas saab häält tõstmata noored tõsiselt tööle panna. Tekkis mõte, et miks mitte neid näha tütarlaste U16 koondise eesotsas. Tegime neile pakkumise ja nad olid nõus,» kirjeldas protsessi Rits.

Poiste U20 koondise peatreeneriks nimetati alles hiljuti Tallinna Kalev/TLÜ-st tagandatud Raido Roos, keda hakkavad abistama Heiko Rannula ja Esko Tõnisson. U18 rahvusmeeskonda asub juhendama Indrek Reinbok, abitreenerite rolli määrati Kris Killing ja Jüri Pritsin. U16 poiste etteotsa valiti viimastel aastatel pigem neidude korvpallile pühendunud Marko Parkonen, koos lisajõudude Martin Rausbergi ja Rein Raamiga. U14 koondist hakkab treenima Rauno Pehka.

Tütarlaste U14 koondise treeneriteks on Kaia Kosk, Reet Rausber ja Riinu Veber. U18 juhendajate duo on Märt Kermon ja Andra Viirpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles