Tammjärv sai vabatehnikasõidus kõrge koha

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärve vormitõus annab lootust.
Karel Tammjärve vormitõus annab lootust. Foto: Tairo Lutter

Eesti meesmurdmaasuusatajad avasid olümpiahooaja Soomes Olosel, kus reedel ja laupäeval võisteldi vastavalt sprindis ja 8,6 km pikkusel klassikadistantsil. Täna saavutas koondise üks liider Karel Tammjärv 12,9 km vabatehnikasõidus viienda koha.

Tänases vabatehnikasõidus kaotas Tammjärv võidu noppinud venelasele Aleksei Tšervotkinile 23,5 sekundiga. Venelase ja eestlase vahele mahtusid veel Iivo Niskanen (Soome), Denis Spitsov (Venemaa) ja Snorri Einarsson (Island). Tammjärve järel kuuenda koha sai dopingupatune Maksim Võlegžanin (Venemaa). Võistlusest võttis osa 101 suusatajat. 

«Ei saa mainimata jätta, et suusad olid täna väga libedad! Ma rikkusin nii mõnelgi konkurendil laskumise peal tuju ära,» vahendab Team Haanja kodulehekülg Tammjärve kommentaare. «Hooldemehed Raul ja Meelis tegid väga head tööd! Endal oli ka hea päev ja jätkus eelnevate päevade muster, kus järjest positsioon paranes. Teeb meele heaks küll!»

 

Karel 5. koht täna, super sõit! #teamhaanja #merkoehitus

A post shared by Team Haanja (@teamhaanja) on

Eelmised võistluspäevad:

Tammjärv pääses sprindivõistlusel kvalifikatsioonist edasi, kuid poolfinaali pääses ainsa eestlasena hoopis Marko Kilp. Klassikadistantsil saavutas Tammjärv 14. koha, kaotades võitjale minuti ja 18,7 sekundiga. Sportlane nentis pärast teist võistluspäeva, et tundis end pikemal distantsil paremini.

«Kui eilses (reedeses – toim) sprindis ei olnud piisavalt kiirust ja teravust, siis täna (eile – toim) veidi pikemal distantsil, mis küll nõudis peaaegu samasuguseid võimed, tundsin end paremini, vahendab Team Haanja kodulehekülg Tammjärve võistlusjärgseid muljeid.

«Rada oli kerge ja sundisin end pidevalt sagedust ja võimsust üleval hoidma. Vaheaegade info järgi parandasin sõidu teises pooles oma lõppkohta märgatavalt. Vastupidavus on hea, aga algkiirus jätab soovida,» lisas Tammjärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles