35-aastane Kunnari tegi koos VaLePa-ga Soome võrkpalliajalugu

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sastamala VaLePa eesotsas Olli Kunnariga (nr 13) tähistamas ajaloolist saavutust.
Sastamala VaLePa eesotsas Olli Kunnariga (nr 13) tähistamas ajaloolist saavutust. Foto: Sastamala VaLePa Facebook

Sastamala VaLePa-st sai pühapäeva õhtul esimene Soome võrkpalliklubi läbi ajaloo, kes jõudnud meeste Meistrite liigas alagrupiturniirile. Sealjuures säras määravaks saanud kuldses geimis Olli Kunnari.

Kodus peetud avamängu 3:0 võitnud VaLePa sai täna võõrsil 1:3 kaotuse, mis tähendas seda, et edasipääseja väljaselgitamiseks tuli mängida kuldne geim. Otsustavatel hetkedel kerkis esile pikaaegne Soome koondise põhimängija, Euroopa üks osavamaid nurgaründajaid Kunnari, kelle kuus punkti aitasid soomlased kuldses geimis 15:12 võiduni. 

35-aastane Kunnari kogus lõpuks 17 punkti (+10), VaLePa resultatiivseim oli endine Itaalia liiga punktikahur Urpo Sivula 21 silmaga (+9). Tšehhi meisterklubile tõi Filip Krestan 27 punkti (+16).

Meistrite liiga põhiturniiril osaleb 20 meeskonda, teiste hulgas ka Renee Teppani koduklubi Trentino (Itaalia) ja Timo Tammemaa leivaisa Maaseiki Noliko (Belgia).

*Meistrite liiga eelringis kasutatakse edasipääseja selgitamisel punktisüsteemi ehk tulemus 3:0 ja 3:1 annavad võitjale 3 punkti ning tulemus 3:2 võitjale 2 ja kaotajale 1 punkti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles