Galerii: Gianluigi Buffoni viimane koondisemäng lõppes pisarais

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks aastakümmet maailma tipus püsinud Gianluigi Buffoni jaoks oli eilne Itaalia ja Rootsi vaheline MM-valikturniiri play-off-mäng tema koondisekarjääri viimane.

Kuna Itaalia ja Rootsi mängisid play-offi korduskohtumises 0:0 viiki, pääses MM-finaalturniirile avamängu 1:0 võitnud Rootsi. «Mul on nii enda kui Itaalia jalgpalli ees tohutult kahju. Oleme põrunud milleski, mis on ühiskondlikul tasandil sedavõrd oluline. Kahetsen, et lõpetan koondisekarjääri selliselt,» ütles Buffon pärast mängu.

«Need, kes on selliseid mänge mänginud, teavad, kui rasked need on. Me ei suutnud oma parimat mängu näidata ja play-offid otsustatakse episoodide kaupa. Sel korral ei mänginud need episoodid meie kasuks.

Meil on uhkust, meil on tugevust, meil on kangekaelsust. Me teame, kuidas siit tagasi tõusta. Oleme alati sellega hakkama saanud. Mina lahkun koondisest teadmises, et see koosseis oskab enda eest rääkida. Kallistused kõigile, eriti neile, kellega seda imelist teekonda läbinud olen.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles