Tänak: raske oli aru saada, mis toimub

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia MM-ralli
Austraalia MM-ralli Foto: @World / M-Sport

Ott Tänak ja Martin Järveoja elasid Austraalia MM-ralli avakatsel üle ehmatuse, kui kaotasid katse alguses difuusori. Pärast kolme katset hoiavad eestlased viiendat kohta, kaotades kõik kolm kiiruskatset võitnud Andreas Mikkelsenile ja Anders Jägerile 20,9 sekundiga. 

«Hommik polnud lihtne. Esimese katse alguses kadus difuusor ära. See tegi olukorra segaseks, sest raske oli aru saada, mis toimub. Väga hea tunne pole autos olnud, aga vaatame, mis teine ring toob. Tuleb kõvasti üritada,» sõnas Tänak ralliraadio vahendusel. 

Eestlased suutsid probleemi lahendada alles kolmanda kiiruskatse eel, kui muudeti auto seadistusi. 

«Seekord tegin seadistuses mõned muudatused, saime tagumisele osale rohkem pidamist ning kuigi kiiretel lõikudel oli endiselt raske, tundus see variant juba sõitmiseks parem,» arvas Tänak.

Teist kohta hoidvast Kris Meeke'ist on Tänak 4,3 sekundi kaugusel. Seejuures on 2.-7. kohani sõitvad mehed 6,6 sekundi sees. 

«Teistega võrreldes oleme päris hästi hakkama saanud. Mikkelsen ja Meeke on väga kiired, aga vaatame, kuidas läheb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles