Kihlveokontorid eelistavad suures matšis jätkuvalt Kanepit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit võivad edu korral Austraalia lahtistel neljandas ringis vastamisi minna.
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit võivad edu korral Austraalia lahtistel neljandas ringis vastamisi minna. Foto: Reuters / Scanpix

Päev enne Eesti tenniseaastat lõpetavat matši Anett Kontaveidi (WTA 34.) ja Kaia Kanepi (WTA 100.) vahel on paras hetk heita viimane pilk erinevatele kihlveokontoritele, mis on avaldanud matši kohta koefitsiendid. Kerge eelis antakse jätkuvalt kogenenumale Kanepile.

Kihlveokontorid Unibet ja Paf, mille koefitsiendid on kõigi suuremate võistluse puhul identsed (see tähendab, et nad ei koosta neid ise, vaid ostavad samalt teenusepakkujalt), pakuvad Kanepi võidukoefitsiendiks 1,87 ja Kontaveidile 1,93. Veel eelmise nädala alguses olid koefitsiendid vastavalt 1,78 ja 2,04 ehk toonasega võrreldes peavad mõlemad veel tõenäolisemaks, et mäng tuleb väga tasavägine. Protsentidesse tõlgituna peetakse Kanepi võidušanssi 53,5% ja Kontaveidi oma 51,8% suuruseks.

«Panustajate huvi on olemas. Suhteliselt keeruline on koefitsiente saada, sest on hooaja lõpp, aga samas on põnev,» sõnas päev enne mängu toimunud pressikonverentsil Paf.com portaali juht Allar Levandi. «Ma saan aru, et ikkagi minnakse 110ga mängima ja seda eeldame ka meie. Praegusel juhul on koefitsiendid pisut Kaia kasuks.»

Jätkuvalt läheneb Eesti Meedia Tennis Cupi matšile omapärasel moel Coolbeti kihlveokontor, kes pakub mõlemale tennisisti võidukoefitsiendiks 2,00. See on tavatu praktika, sest reeglina jääb kontorite pakkumine olukorras, kus mängijate šansse peetakse võrdseks, vahemikku 1,85-1,90. Ehk umbes selliseks, nagu Unibeti ja Pafi ülaltoodud koefitsientides.

Pakkudes mõlemale koefitsienti 2,0, võtab Coolbet riski, sest kasumisse jäädakse vaid siis, kui enamik ennustajaid panustab kaotajale. Tavaliselt korrigeerivad kontorid säärase riski välistamiseks koefitsiente allapoole, et oma turvapuhvrit suurendada.

Sama taktikat viljeleb ka Betsafe, ent sealt saab emmale-kummale panustades raha tagasi veidi vähem kui Coolbetist. Nimelt on Betsafe seadnud mõlemale tennisistidel samuti võrdseks koefitsiendiks 1,85. Sarnast joont hoiab ka Olybet, üksikpanusena nii Kanepile kui ka Kontaveidile panustades saaks raha tagasi 1,97-kordselt. Optibeti lehelt Kanepi-Kontaveidi mängule panustamise võimalust ei leia.

***

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles