Alar Varrak sai ametist priiks? Kalev/Cramo ei kinnita ega lükka ümber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänase päeva jooksul liikuma hakanud kõmu, et Kalev/Cramo korvpallimeeskond otsustas loobuda peatreener Alar Varraku teenetest, sai õhtuks mitmest allikast mitteametliku kinnituse. Ametlikku kinnitust klubilt aga ei tulnud, järjekindlalt jäi kogu päeva jooksul kutsuvat tooni andma ka Varraku enda telefon.

Küll aga võttis õhtupoolikul Postimehe kõne vastu Kalevi president Ivar Valdmaa. Kas Varraku teenetest on tõesti loobutud? «Ei oska kuidagi kommenteerida seda juttu,» vastas Valdmaa. Kas seda on lähiajal plaanis teha? «Ei.»

Postimehele anti seejärel mõista, et ametlikku uudist võib oodata parimal juhul homme. Põhjuseks ilmselt asjaolu, et osapooled pole veel saanud võimalust ühise laua taha istuda.

«Antud hetkel me ei saa klubi poolelt sellele mitte mingisugust vastust kahjuks öelda,» ütles klubi pressiesindaja Sander Mellikov. Täpsustavale küsimusele, millal klubi midagi öelda saab, vastas Mellikov: «Kindlasti mitte täna. Meil ei ole midagi veel sada protsenti selge. Ma ei saa praegu mitte midagi kinnitada, meil pole klubisiseselt koosolekut olnud. Mul puudub otsene informatsioon, seega mul oleks väär midagi öelda. Tõenäoliselt homme kella 11-12 ajal on selge, mis tulevik täpsemalt toob.»

Mis aga homme kella 11-12 ajal täpsemalt toimub, Mellikov taas ei selgitanud. «Palun vabandust, aga hetkel ma nendele küsimustele ei vasta.»

35-aastane Varrak on olnud Kalevi peatreener alates 2012. aastast. Enne seda töötas ta pikalt meeskonna abitreenerina. Tema käe all on Kalev tulnud seitse korda Eesti meistriks ja kolm korda karikavõitjaks. Ühisliigas on lõpetatud kolmel viimasel hooajal 9., 14. ja 11. kohal. Tänavu on aga liigat alustatud ühe võidu ja kuue kaotusega, viimati jäädi suurelt alla Nižni Novgorodile.

Uueks treeneriks MM-pronks ja NBAs stažeerinu?

Uue peatreenerina peaks Varrakult ohjad üle võtma 40-aastane leedulane Donaldas Kairys, kes töötas siiani Poola klubi Slupski Energia Czarni peatreenerina. Varem on ta olnud peatreener Riia ASK, Dnipro-Azoti ja Tsmoki-Minski klubis.

Märksa säravamaks muutub Kairyse CV siis, kui vaadata tema tööd abitreeneri rollis. Muuhulgas on ta töötanud Venemaa tippklubide Moskva CSKA, BC Himki ja Krasnodari Lokomotiv-Kubani juures ning kodumaal Lietuvos Rytases. Lisaks on ta käinud õppimas NBA klubis San Antonio Spursis. Kairyse eriala on vastaste kohta tehtav eeltöö ja sellega seonduv videotöötlus.

Leedu koondise abitreenerina on Kairys jõudnud 2007. aastal EM-pronksini ja 2010. aastal MM-pronksini ning 2008. aastal olümpiamängudel poolfinaali. Ametlikult on ta 2003. aastast ka Spursiga NBA meister ja 2008. aastast CSKAga nii Euroliiga kui ka Venemaa meistriliiga võitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles