Man United seljatas peadpööritavas mängus Arsenali, kuid kaotas mängumootori

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi mängijad löövad võidutantsu, keskel Arsenalile kaks väravat kõmmutanud Jesse Lingard.
Manchester Unitedi mängijad löövad võidutantsu, keskel Arsenalile kaks väravat kõmmutanud Jesse Lingard. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX

Manchester United ja Londoni Arsenal pidasid Inglismaa kõrgliigas senise hooaja vaieldamatult parima mängu, kus nähti kohutavaid kaitseprohmakaid, hingestatud võitlust, punast kaarti ja kohtuniku eksimusi. United võitis võõrsil 3:1, ent pidi ikkagi lahkuma väljakult kibedusega hinges.

Mäng algas Arsenali fännidele šokiga, sest esimese kümnekonna minuti jooksul eksisid jämedalt nii Laurent Koscielny kui ka Shkordan Mustafi. Keskkaitsjate prohmakad kasutasid vastavalt 4. ja 11. minutil halastamtult ära nii Antonio Valencia kui ka Jesse Lingard.

0:2 kaotusseisu jäänud Arsenal ei heitnud meelt ja asus maruliselt ründama, ent pealelöögid lendasid järjepanu väravast mõne sentimeetri jagu mööda, korra ka latti. Lisaks tegi Unitedi väravasuul järjekordset imemängu David de Gea – kohtumise lõpuks kogunes hispaanlase arvele koguni 14 (!) tõrjet – ja poolajale mindi endiselt külaliste kaheväravalises eduseisus.

Teise poolaja alguses sai Arsenal kiirelt ihaldatud värava kätte, kui Unitedi kaitsjad jäid põhjusetult ootama suluseisulippu ja Alexandre Lacazette saatis 49. minutil palli väravasse. Arsenali pressingust hoolimata taastas Lingard aga varsti Unitedi kaheväravalise eduseisu, saates Paul Pogba suurepärase eeltöö järel mõnelt meetrilt palli taas Arsenali väravasse. Pogba katmisel jäi seejuures taaskord hätta Koscielny.

Kui väravaolukorras oli Pogba Unitedi kangelane, siis kümmekond minutit hiljem sai temast patuoinas. Prantslane astus palli järele joostes valusalt Hector Bellerini jalale ja kohtunik Andre Marriner otsis taskust välja punase kaardi. Kohtumise lõpuminutitel tõmbas Marriner enda peale ka Arsenali fännide pahameele, kui Matteo Darmian niitis karistusalas jalust Danny Welbecki, ent Marriner jättis ilmselge penalti mingil põhjusel määramata.

Kohtunik Andre Marriner näitab Paul Pogbale punast kaarti, mis jätab prantslase järgmisest ülitähtsast mängust eemale.
Kohtunik Andre Marriner näitab Paul Pogbale punast kaarti, mis jätab prantslase järgmisest ülitähtsast mängust eemale. Foto: Ian Kington/AFP/Scanpix

United pidas veerand tundi vähemuses mängides vastu ja sai vajalikud kolm võidupunkti, kuid Pogba punane kaart tähendab, et prantslane jääb Unitedi järgmisest liigamängust eemale. Nädala pärast kohtutakse aga võõrsil liiga liidri Manchesr Cityga, keda tuleb tiitlilootuste säilitamiseks igal juhul võita. Pogba puudumine teeb selle ülesande Jose Mourinho meeste jaoks märksa raskemaks, sest prantslasele võrdväärse klassiga keskväljameest Unitedi ridades praegu pole.

City juhib liigatabelit Unitedi ees praegu viie punktiga, ent peab oma 15. vooru kohtumise alles homme, võõrustades tabelis eelviimasel kohal olevat West Ham Unitedit. Arsenal langes viiendaks, lastes endast mööda Liverpooli, kellest jäädakse maha ühe punktiga.

Liigatabeli tipp:

  1. Manchester City 40 punkti*
  2. Manchester United 35 p
  3. Chelsea 32 p
  4. Liverpool 29 p
  5. Arsenal 28 p
  6. Tottenham 25 p
  7. Burnley 25 p
  8. Watford 22 p

* üks mäng vähem peetud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles