Video: noorkorvpalluri süda seiskus mängu ajal, õigeaegne abi päästis elu (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
South Carolina State'i mängijad palvetavad, et meeskonnakaaslase Ty Solomoniga saaks kõik korda.
South Carolina State'i mängijad palvetavad, et meeskonnakaaslase Ty Solomoniga saaks kõik korda. Foto: Ethan Hyman/AP/Scanpix

USA üliõpilaskorvpalliliigas juhtus hirmutav lugu South Carolina State'i mängija Tyvoris Solomoniga, kes kukkus pingil istudes kokku. Mängija süda seiskus, kuid õigesti tehtud südamemassaaž ja kunstlik hingamine päästsid tema elu. 

South Carolina State'i – mitte ajada segi South Carolinaga, kelle ridades mängib ka Maik-Kalev Kotsar – kohtumises North Carolina State'i vastu käis esimene poolaeg, kui pingil istunud Solomon kokku vajus. Abitreener Tyler Long asus mängijale kohe südamemassaaži tegema ja seejärel viidi mängija kanderaamil haiglasse.

Haiglast tulnud teadete kohaselt oli Solomon sinna jõudes teadvusel ja võimeline suhtlema. Vahepeal riietusruumi läinud mängijad otsustasid pärast 40-minutilist pausi ja Solomoni olukorra selgumist, et mängivad mängu lõpuni. «Poisid ütlesid, et teevad seda, mida Ty oleks teinud. Ja Ty oleks öelnud, et minge ja mängige,» sõnas USA Todayle abitreener Rio Pitt. Meeskonda juhendaski kohtumise lõpuni Pitt, sest peatreener Murray Garvin sõitis koos Solomoniga haiglasse. Soutc Carolina kaotas lõpuks kohtumise 71:103.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles