Eesti naised said teada vastase MMi 1/8-finaalis

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihokinaiskonna ründavad Merli Süvari ja Reti Väärt.
Eesti saalihokinaiskonna ründavad Merli Süvari ja Reti Väärt. Foto: IFF

Eesti naiste saalihokikoondis kohtub Slovakkias jätkuva MMi 1/8-finaalis teisipäeva hommikul Poola naiskonnaga, kellega oldi viimati vastamisi kaks ja pool aastat tagasi, kui MM-valikmängus tuli vastu võtta 2:9 kaotus.

Saalihoki MMi süsteem näeb ette, et maailma edetabeli esikaheksast moodustatud mõlema tugevama alagrupi kaks viimast naiskonda kohtuvad 1/8-finaalides kahe nõrgema alagrupi kahe paremaga.

Eesti naiskond saavutas C-alagrupis teise koha (kaotati Slovakkiale, kindlalt alistati Austraalia ja Singapur) ning kohtub seega B-alagrupi kolmanda naiskonnaga, mis selgus täna hommikul Poola ja Saksamaa vahelisest mängust (mõlemad olid enne seda kaotanud nii Rootsile kui ka Šveitsile vähemalt 13 väravaga). Poola võitis 5:0 (3:0, 0:0, 2:0).

Teisipäeva hommikul kell 11 algava mängu võitja kohtub veerandfinaalis Tšehhi või Norraga. Kaotaja jätkab mängudega kohtadele 9.-12. Eesti naiste saalihokikoondis on juba praegu taganud enda aegade parima lõppkoha, sest seni ainsal MMil, kuhu kvalifitseeruti (2009), saavutati 15. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles