Legendaarne kohtunik jättis omapärasel põhjusel punase kaardi taskusse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Dier (paremalt esimene) oli üks üheksast Tottenhami mängijast, keda Mark Clattenburg (mustas) kollase kaardiga hoiatas.
Eric Dier (paremalt esimene) oli üks üheksast Tottenhami mängijast, keda Mark Clattenburg (mustas) kollase kaardiga hoiatas. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

Viimaste aastate üks hinnatuim jalgpallikohtunik Mark Clattenburg tunnistas, et jättis kaks hooaega tagasi ühes Inglismaa kõrgliiga vastasseisus andmata ohtrasti punaseid kaarte.

Tunamullusel jalgpalli Inglismaa meistrivõistluste hooajal krooniti meistriks Leicester City. Lõpuks kolmandal kohal platseerunud Tottenham Hotspur läks kevadel vastamisi Londoni Chelseaga ning vajas tiitlivõimaluste säilitamiseks kolme punkti.

Mängu peakohtunikuks olnud Clattenburg näitas koguni üheksale Tottenhami mängijale kollast kaarti, kuid tunnistas, et oleks võinud isegi kolm Tottenhami mängijat kohtumisest eemaldada.

«Kui ma oleksin kolm Tottenhami mängijat eemaldanud, siis millised oleksid olnud pealkirjad? «Clattenburg maksis Tottenhamile tiitli» See oli ehe teatrietendus – Tottenham hävitas end ja Leicester võitis tiitli,» rääkis Clattenburg.

Ta lisas: «Mõned kohtunikud oleksid mänginud reegliteraamatu järgi. Tottenham oleks mängu lõpetanud seitsme või kaheksa mängijaga ning seejärel ettekäänet otsinud. Mina neile selleks põhjust ei andnud, sest minu mänguplaan oli järgmine: las nad kaotavad tiitli.»

Tottenham asus matši võõral väljakul esimesel poolajal 2:0 juhtima, kuid Chelsea lõi teisel kolmveerandtunnil omakorda kaks väravat ja kohtumine lõppes skooriga 2:2. Võõrustsajate viigitabamus sündis kohtumise 83. minutil.

Käimasoleva aasta veebruaris jättis inglane päevapealt Inglismaa vilistamise ja siirdus tööle Saudi Araabia jalgpalliliitu. 2016. aasta suvel vilistas Clattenburg jalgpalli EM-finaali Portugali ja Prantsusmaa vahel, paar kuud varem aga Madridi klubide Reali ja Atletico vahelist Meistrite liiga finaali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles