Donaldas Kairys debüüdist Ühisliigas: üllatus polnud kaugel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys.
BC Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys. Foto: vtb-league.com

BC Kalev/Cramo tunnistas korvpalli Ühisliigas võõral väljakul Moskva CSKA 108:100 paremust. Meeskonda teises ametlikus mängus juhendanud leedulasest peatreeneri Donaldas Kairyse esimesed emotsioonid pärast meeldejäävat lahingut olid pigem rõõmsad.

«Üllatus polnud kaugel,» sõnas Kairys vahetult pärast Ühisliiga-debüüti Postimehele. «Me tegime Euroliiga meeskonna elu keeruliseks ning suutsime neid üllatada,» rääkis leedulane ning lisas, et tema arvates ei tulnud CSKA «mütsiga lööma», vaid nad pingutasid maksimaalselt.

Kalev viskas tippmeeskonna vastu 100 punkti, kuid lõpuks pani CSKA paremuse maksma ja võttis kaheksapunktilise võidu. «Lõpus olime sunnitud võtma mõningaid riske,» sõnas Kairys ja kordas, et nad olid üllatusele lähedal. «Me võtsime väljakutse vastu ja mängisime tugeva kaitsega meeskonna vastu hea mängu.»

Ääremängija Janari Jõesaar, kes on varasemalt teeninud ohtrasti mänguaega, viibis väljakul vaid viis ja pool minutit. «Tegelikult oli Janari üsna hea, oleksin pidanud talle rohkem minuteid andma,» kommenteeris Kairys.

Ta lisas: «Ma tahtsin kõiki mängijaid võimalikult palju mängitada. Nagu sa näed, ükski mängija ei mänginud üle 30 minuti.» Enam kui 20 minutit teenisid Isaiah Briscoe, Cedric Simmons, Branko Mirkovic ja Bojan Subotic.

Nüüdseks on Kairys kõikide mängijatega tuttav ja üldine pilt peaks olema selge. «Ma olen rahul, kuidas nad treeningutesse suhtuvad. Mulle meeldib, kuidas nad pingutavad ja tahavad paremaks muutuda. Sellegipoolest on meil väga palju õppida ja pikk tee minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles