Tiimipealikud valisid lõppenud vormel 1 hooaja parimad sõitjad

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordne maailmameister Lewis Hamilton   teenis ka tiimipealike tunnustuse.
Neljakordne maailmameister Lewis Hamilton teenis ka tiimipealike tunnustuse. Foto: Moises Castillo/AP

2017. aasta vormel 1 hooaeg lõppes novembri viimasel nädalavahetusel Abu Dhabis. Teadupärast krooniti neljakordseks maailmameistriks britt Lewis Hamilton, kuid oma pingerea moodustasid ka tiimipealikud.

Autosport palus kümnel tiimipealikul* järjestada 10 parimat võidusõitjat. Punkte jagati süsteemis 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 ehk parim sõitja võis maksimaalselt teenida 250 punkti. Ülekaaluka esikoha teenis 233 punktiga Mercedese piloot Hamilton. Teisele kohale platseerus 143 silmaga Red Bulli sõitja Max Verstappen, kes edestas Ferrari esisõitjat Sebastian Vettelit vaid kahe punktiga.

Vettel kerkis eelmise aasta edetabeliga võrreldes koguni kaks positsiooni, kahe koha võrra tõusis ka Renault’ piloot Carlos Sainz juunior, kes paikneb seitsmendal real. Uued sisenejad esikümnesse olid Force India ja Renault’ sõitjad Esteban Ocon ja Nico Hülkenberg, kes hõivasid vastavalt viienda ja üheksanda positsiooni. Hamiltoni meeskonnakaaslane Valtteri Bottas langes eelmise aastaga võrreldes ühe koha, kümnendaks.

Tiimipealike koondtabel:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 233 punkti

2. Max Verstappen (Red Bull) 143 p

3. Sebastian Vettel (Ferrari) 141 p

4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 112 p

5. Esteban Ocon (Force India) 73 p

6. Ferandno Alonso (McLaren) 65 p

7.-8. Kimi Räikkönen (Ferrari) 49 p

7.-8. Carlos Sainz juunior (Renault) 49 p

9. Nico Hülkenberg (Renault) 47 p

10. Valtteri Bottas (Mercedes) 39 p

* Toto Wolff (Mercedes), Maurizio Arrivabene (Ferrari), Christian Horner (Red Bull), Vijay Mallya (Force India), Claire Williams (Williams), Cyril Abiteboul (Renault), Franz Tost (Toro Rosso), Gunther Steiner (Haas), Eric Boullier (McLaren) ja Fred Vasseur (Sauber).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles