Cretu sooviks B-koondist juhendamas näha Urmas Tali

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa meeskonna peatreeneril Urmas Talil jagub B-koondise osas mõtlemisainet.
Saaremaa meeskonna peatreeneril Urmas Talil jagub B-koondise osas mõtlemisainet. Foto: Tairo Lutter

Tuleval kevadel loodava Eesti võrkpalli B-koondise eesotsas sooviks põhimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu näha Urmas Tali.

«Usun, et ta võiks olla sellele kohale õige inimene,» ütles 49-aastane Cretu täna pärastlõunal Postimehele. «Tean teda, kuna ta on käinud koondise treeningutel. Urmas meeldib mulle nii inimese kui treenerina. Temas on väga palju energiat ja ta töötab kõvasti. Pean oluliseks seda, et ta suudab mängijaid motiveerida.»

Täna Eesti koondisega ametliku jätkulepingu sõlminud Cretu tunnistab, et pole jõudnud Taliga veel pikemalt B-koondise projektist rääkida. Suurt rolli mängib loodava meeskonna osas seegi, millised vahendid alaliit neile leiab.

«Midagi konkreetset küll veel pole,» ütleb Tali endale omase otsekohesusega. «On ainult plaanid. Kui minu vastust tahetakse teada, siis tuleks enne pakkumine teha.»

Saaremaa Võrkpalliklubi 47-aastane juhendaja lisab, et otsuse langetamisel sõltub palju sellest, kuidas tema juhendatav juunioride koondis aprilli lõpus toimuvatel EM-valikmängudel esineb. «Kui me Venemaad, Ungarit ja Iisraeli võidame, oleks järgmised kuud vabad. Aga teise koha puhul ootaks meid juunis ees lisavalikturniir,» selgitab Võrust pärit treener. «Kui asjad hakkaksid kattuma, siis pean mõtlema. Ma ei tea, millised Cretu plaanid on.»

B-koondis peaks esialgsetel andmetel kogunema maikuus (tõenäoliselt vahetult pärast koduse hooaja lõppu). Cretu plaani peamine idee seisneb selles, et umbes 18-21-aastastel võrkpalluritel ei tekiks suvel mitme kuu pikkust puhkust, vaid nad saaksid nii põhimeeskonna kui ka teiste riikide sarnaste moodustistega koos treenida, laagerdada ja mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles