Tobreluts: ükski Ermitsa lask ei riivanud valget äärt - kõik läksid puhtalt pihta

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits.
Kalev Ermits. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kalev Ermits parandas Prantsusmaal Annecy-Le Grand Bornandis toimunud MK-etapil Eesti laksesuusatajate tänavust parimat positsiooni, teenides sprindietapil 14. koha. Kümne parema hulka pääsemisest jäi 25-aastast Ermitsat lahutama seejuures alla kolme sekundi.

«Eks see oli üllatus meilegi,» ütles rõõmsameelne koondise treener Indrek Tobreluts Postimehele. «Meie mehed on eelnevate sõitudega näidanud, et võivad punktile pääseda, aga et Kalev nii lähedale esikümnesse pääsemisele jõudis, üllatas mindki.»

Ermits ei eksinud täna lasketiirus kordagi.

«Võrreldes eelmise nädalaga on Kalevil laskekindlus treeningutel paremaks läinud. Täna ei riivanud ükski tema lask valget äärt - kõik läksid puhtalt pihta. Täna tuleb ka hooldetiimi tööd tunnustada - suurepärased suusad olid nii Kalevil kui Renel (Rene Zahkna - toim). Meie puhul peabki esikümne lähedusse pääsemisel kõik õnnestuma. Sõitjal peab hea päev olema ja suusad peavad toimima.»

Eesti koondis käib MK-etappidel kolme hooldemehega, keda aitab vajadusel ka Tobreluts ise. Suurriikidel on määrdemehi umbes 15, tõsi, neil on ka rohkem sportlasi stardis. Suusarajal näitas täna Ermits 23. ja võistluse 80. kohaga lõpetanud Zahkna 72. aega. 

«Kalevi sõit on kulgenud seni üles-alla: eelmine nädal ei pakkunud ju midagi väga rõõmustavat, seekord oli aga väga hea. Renee sõidukiirus polnud kõige hullem, aga teravusest jääb hetkel puudu. Jõulude ajal saame veidi intensiivust maha võtta, et olümpiaks parimasse vormi jõuda.»

Ermitsa karjääri parim MK-sarja koht pärineb eelmise aasta Presque Isle'i etapilt, kui ta kerkis sprindi 19. kohalt jälitussõidus 11-ndaks. Sarnast õnnestumist võiks oodata homseltki võistluselt.

«Kalev peab lihtsalt oma tegemisele keskenduma. Östersundis põles ta jälitussõidus vaimselt läbi (Ermits oli liikumas 30. koha suunas, ent eksis viimases tiirus suisa neljal lasul - toim). Loodetavasti õnnestub tal seekord mees-mehe vastu võitluses paremini närve kontrollida,» lisas Tobreluts. 

Meeste jälitussõit algab homme kell 15.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles