Ermits ideaalsest õnnestumisest: see pidi ükskord ära tulema!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits.
Kalev Ermits. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kalev Ermits teenis Prantsusmaal alanud MK-etapil meeste 10 kilomeetri sprindis kõrge 14. koha  (+1:10.9; 0+0), millega kaasnesid hooaja esimesed MK-punktid ja pääs homsesse jälitussõitu. Võidu noppis Norra koondise esindaja Johannes Thingnes Bö (22.16,9; 0+0). Suurt rõõmu said nautida ka kodupubliku ees võistelnud prantslased: Martin Fourcade (+21,2; 0+0) oli teine ja Antonin Guigonnat kolmas (+34,7; 0+0).

«Oli küll täielik õnnestumine,» ütles 25-aastane Ermits pärast võistlust. «Mul ei juhtu just tihti, et lasen mõlemad tiirud puhtalt. Elus kokku kolm korda on seda juhtunud ja mul on hea meel, et need kõik korrad just MK-del on olnud.»

«Tiirudes keskendusin sellele, et ei hakkaks mõtlema, mitu märki on maas ja mitu on jäänud. Tuletasin endale iga lasu vahel meelde, et teen enne laskmist eelpääste, et seeläbi laskmine sujuvamaks muuta. Täna sain sellega hakkama,“ lisas ta.

Suusarajal näitas Ermits täna suurepärast 23. aega.

„Sõit oli päris hea. Seadsin endale teadlikult sellise taktika, et panustan rohkem tehnilistele ja keerulistele kohtadele ja lihtsamates kohtades hoian energiat. Eesmärk oli viimasel ringil hästi panna. See eesmärk täna täielikult ei täitnud, oleksin tahtnud veel paremini teha. Üldiselt on sõiduhoog päris hea, kuigi ma tunnen, et ruumi kasvada veel on,“ analüüsis Ermits. „Kindlasti tahan kiita hooldetiimi, suusad olid väga head.»

„Olen täna õnnelik,“ sõnas Ermits. „Ma ootasin seda nii kaua, see pidi ükskord ära tulema,“ viitab Ermits heale hoole ja täielikule õnnestumisele lasketiirudes. Homse jälitussõidu osas soovib Ermits jätkata head laskmist. „Konkurents on väga tihe ja ühtegi trahvi ei andestata,“ teab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles