Kolm meeskonda alustavad ralli-hooaega kolme sõitjaga, Citroën vaid kahega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hugh Peterswald/Pacific P/SIPA/Hugh Peterswald/Pacific P/SIPA

Autoralli maailmameistrivõistluste 2018. hooaja esimesel rallil Monte Carlos saadavad praeguse seisuga kolm ekipaaži starti kolm WRC-meeskonda: nendeks on M-Sport, Toyota ja Hyundai. Citroëni masinaid on hooaja esimesel etapil tõenäoliselt stardis kaks. 

Ott Tänaku eelmise tööandja ehk M-Spordi masinaid on osalemas kolm. Kindlasti astuvad võistlustulle valitsev maailmameister Sebastien Ogier ja tema meeskonnakaaslane Elfyn Evans. Kolmanda roolikeeraja positsioon on veel lahtine, kuid suure tõenäosusega istub rooli 39-aastane prantslane Bryan Bouffier.

Prantsusmaa rallisõitja parim tulemus WRC-sarjast pärineb 2014. aastast – tookord saavutas Bouffier Monte Carlos auväärse teise koha. Tema edukaimal aastal ehk 2014 hooajal jäi laeks 20 punkti. Võrdluseks – Tänak noppis kolm aastat tagasi 17 punkti.

Eesti rallisõbrad saavad uuel hooajal kaasa elada Toyotale, kus sõidavad Tänak ning soomlased Jari-Matti Latvala ja Espaekka Lappi.

Millised WRC-rallimehed hooaja avaetapil Monte Carlos (25.-28. jaanuar) sõidavad, selguvad 12. jaanuaril, kuid praeguse seisuga on kindlasti stardirivis 11 meest ning nende seas ka Tänak.

WRC-masinaga sõitjad, kes stardivad kindlasti Monte-Carlos:

1. Sebastien Ogier (Ford)

2. Elfyn Evans (Ford)

3. Teadmata (Ford)

4. Andreas Mikkelsen (Hyundai)

5. Thierry Neuville (Hyundai)

6. Dani Sordo (Hyundai)

7. Jari-Matti Latvala (Toyota)

8. Ott Tänak (Toyota)

9. Esapekka Lappi (Toyota)

10. Kris Meeke (Citroën)

11. Craig Breen (Citroën)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles