5 valusat fakti Madridi Reali kriisi kohta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toni Kroos.
Toni Kroos. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Madridi Reali jalgpallimeeskond tunnistas laupäeval Hispaania kõrgliigas koduväljakul Villarreali paremust ning sai hooaja neljanda kaotuse. Sellega seoses ilmnesid mitmed põnevad statistilised näitajad. 

Real paikneb liigatabelis 32 punktiga neljandal kohal ning kaotab liider Barcelonale 16 (!) silmaga. Mõlemad meeskonnad on mänginud 18 kohtumist. Juhul kui Barcelona alistab pühapäeval võõral väljakul Real Sociedadi, libiseb Kataloonia meeskond Realist 19 punkti kaugusele.

«See on meie jaoks keeruline aeg, aga kõik, kes ütlevad, et mängisime halvasti, ei tea midagi jalgpallist. See oli hea esitus ning peame jätkama. Endiselt on sel hooajal palju võita!» sõnas Reali poolkaitsja Toni Kroos pärast kaotust. Saksamaa koondislase sõnul on peamine eesmärk lõpetada esinelikus.

VALUSAD FAKTID

11 punkti vähem on Real kogunud Hispaania kõrgliigas võrreldes eelmise hooajaga samas staadiumis. Möödunud hooajal 18 mängu ja 43 punkti – tänavusel 18 mängu ja 32 punkti.

8 aastat tagasi kaotas Real viimati Hispaania kõrgliigas kaks järjestikust kodumängu. Kui eile tunnistati Santiago Bernabeul Villarreali paremust, siis 23. detsembri jäädi alla Barcelonale.

12 aastat tagasi ei suutnud Real viimati Hispaania kõrgliigas kahe järjestikuses kodumängus väravat lüüa. 0:1 vs. Villareal ja 0:3 vs. Barcelona.

12 punkti on Real teeninud viimasest üheksast mängust. Maksimaalne punktisaak 27. Viimasest kolmest mängust on saadud vaid üks punkt – viik Celta Vigoga.

32 väravat on Real löönud Hispaania kõrgliigas käimasoleval hooajal – täpselt sama palju on nad kogunud ka punkte. Numbrite anomaalia käib ka Barcelona (48 väravat ja 48 punkti) ja Valencia (40 väravat ja punkti) kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles