Video: raskest seisust välja tulnud Žalgiris kaotas ikkagi lõpusekundi viskest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgiris pidi Euroliigas vastu võtma valusa kaotuse.
Kaunase Žalgiris pidi Euroliigas vastu võtma valusa kaotuse. Foto: Žygimantas Gedvila/SCANPIX

Korvpalli Euroliigas pidasid põnevuskohtumise Ateena Panathinaikos ja Kaunase Žalgiris. Ehkki Leedu tippklubi suutis tagasi teha suure kaotuse ja viia mängu lisaajale, kaotati seal lõpuks ikkagi 93:94.

Žalgiris jäi teisel veerandil korraks juba 20 punktiga taha, ent vähendas poolajapausiks vahe kümnele. Normaalaeg lõppes seisuga 83:83 ja nii mindi lisaajale. Seal rebis Žalgiris Aaron White ootamatu soolo järel (kolmene, vabavisked, kahene) kohe seitsme punktiga ette ja näis juba, et mäng on tehtud.

Panathinaikos vastas aga kohe omakorda 8:0 spurdiga ning oli veel minut enne lõppu punktiga peal. Arturas Milaknise vabavise viigistas seisu, kuid samuti kahest vabaviskest ühe tabanud K. C. Rivers viis jälle kreeklased ette. Žalgirise viimase rünnaku võttis enda peale Kevin Pangos ja tabas kahese, kui mängida jäi veel 4,7 sekundit.

Panathinaikos pani palli oma korvi alt mängu ja kuna Žalgirise kaitsjad pelgasid viga teha, sai Nick Calathes purjetada üle kogu väljaku. Senise mängu jooksul väljakult üheksast viskest vaid ühe tabanud Calathes saatis koos lõpusireeniga raske viske teele, pall mõtles rõngal hetke ja vajus siis korvi.

Nii sai Žalgiris 12 võidu kõrvale kaheksanda kaotuse, Panathinaikosel on nüüd võite 13 ja kaotusi 7. Turniiritabelis ollakse teineteise järel viiendal-kuuendal kohal. Ühtlaselt punkte kogunud Panathinaikosele tõid lõpuks nii Calathes, Marcus Denmon kui ka endine Žalgirise mees Lukas Lekavicius 14 punkti, lisaks kanti Calathesele protokolli veel kaheksa lauapalli ja üheksa korvisöötu. James Gist lisas 12, Ian Vougioukas 11 ja Rivers 10 punkti. Žalgirisele tõi Antanas Kavaliauskas 21 punkti, White'i arvele jäi lõpuks 17 punkti ja kaheksa lauapalli.

Teistes kohtumistes oli Madridi Real 87:68 parem Istanbuli Anadolu Efesist, võitjate parim oli 17 punkti, kuue lauapalli ja viie korvisööduga Luka Doncic. Vitoria Baskonia alistas 85:83 Malaga Unicaja, võidu toonud viske tabas kaks sekundit enne mängu lõppu Janis Timma. Lätlane oli 17 punktiga ka Baskonia parim korvikütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles