Ott Tänak hirmutab valitsevat maailmameistrit Sebastien Ogier'd tema enda kodus!

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teed Gapi ja Monaco ümbruses asuvad viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier' kodutanumal, aga Ott Tänak on prantslast seal korralikult hirmutamas.
Teed Gapi ja Monaco ümbruses asuvad viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier' kodutanumal, aga Ott Tänak on prantslast seal korralikult hirmutamas. Foto: Toyota GAZOO Racing

Ei teele lipanud koer ega kraavi sõitmine tõuganud Monte Carlo rallil viiekordset maailmameistrit Sebastien Ogier’d liidrikohalt. Toyotaga harjuv Ott Tänak on talle aga kahe päevaga tõsiselt kandadele astunud. Kas tõesti võidab eestlane endist meeskonnakaaslast tema enda koduteedel, prantslaste rallipühamus? Magama läks Tänak igatahes hea tundega.

Avapäeval väikese ehmatuse üle elanud ning libedal avakatsel rajaperve külastanud Tänak näitas eile, et uus auto pole tema kiirust mõjutanud. Vastupidi – eestlane avas päeva katsevõiduga ning tõi tiimipealik Tommi Mäkineni silma uhkusepisarad.

«Imeline algus! Ma olen üliüllatunud! Ta on nii kiiresti autoga kohanenud ja suudab juba nii kiiresti sõita!» rääkis soomlane rallipargis. Tänak ise polnud oma minekus niivõrd üllatunud ning vaatas hoopis pingerivi kõrgeima rea poole. Koduradadel sõitev ning lähikondlaste ilmaennustustele toetuv Ogier oli 40,4 sekundi kaugusel. Tõsi, kukla taga hingas Dani Sordo, kes oli pärast Thierry Neuville’i eilset väljasõitu ning generaatoririkke tõttu katkestanud Andreas Mikkelseni ebaõnne jäänud ainsa Hyundai piloodina kõrgesse mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles