Järveoja Toyota omanikule: võib-olla Rootsis tuleb ippon!

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: Toyota GAZOO Racing

Monte Carlo rallit olid mõistagi vaatama tulnud ka Toyota Gazoo Racingu omanikud ning juhatuse liikmed. Jaapanlased tänasid teise koha saanud eestlasi Ott Tänakut ja Martin Järveoja tehtud töö eest ning tegid ka Järveoja judotausta teades nalja – «Kas nüüd tuli ippon?»

Järveoja ei jäänud vastamata. «Ei, see oli vist ikka waza-ari. Rootsis tuleb ehk ippon!»

Eestlased kaotasid kokkuvõttes viiendat korda võitnud Sebastien Ogier’le ja Julien Ingrassiale 58,3 sekundiga. Viimast päeva võtsid nad ettevaatlikult ning üleliia rapsima ei hakanud.

«Mõtlesin just omapäi, et eelmisel aastal oli pühapäev draamarohke. Eile läksin magama mõttega, et ei tule just kerge päev ning sai ikka kõvasti pead murtud hommikul, millised rehvid panna. Ega seal midagi ilusat polnud – sõidad ühe katse ära, kus on täielik lumi ja kiilasjää ning siis lähed edasi ja sul on vaja slikke. Uskumatu on see ralli ikka!»

Mõlemad eestlased tänasid tehtud töö eest ka oma esisõitjaid «Ilma nendeta pikalt sellise tempoga ei sõideta. Küll esisõitjad said paar head halli juuksekarva teha. Tänagi Sebastien ütles, et ei tahaks sellist tööd kunagi teha. Raske töö ning väga lihtne on eksida.»

Järveoja sõnul võib eestlaste Toyota Yariselt veel paljugi oodata.

«Enne rallit oli palju küsimärke. Testinud olime päris mitu kilomeetrit, aga me ei teadnud, kuidas hoog võrreldes teistega on. Nüüd saime tõestust, et testidel näidatud positiivne kogemus kandus ka rallile üle. Siit on päris hea Rootsi minna. Rootsi testil oli hoog veelgi parem!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles