Kristjan Ilves vormikõvera järsust tõusust: määrav faktor on olnud tervis

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Romina Eggert

Kahevõistleja Kristjan Ilves näitas hooaja tähtsaimal MK-nädalavahetusel Austrias Seefeldis head minekut, teenides kolmepäevase minituuri kokkuvõttes 15. koha.

Tänasel otsustaval võistluspäeval tegi Ilves hüppemäel hooaja parimad esitused, lisaks suutis ta 15-kilomeetrisel suusasõidul poole distantsist tugevamate murdmaameestega sammu pidada. Postimees uuris 21-aastase olümpialaselt, mis ta tagasi ree peale on aidanud ja mida toovad lähinädalad.

Hüppemäel tekkinud kindlusest: «Olen üldiselt enda suhtes kriitiline, aga täna ei oska ma oma hüpetest midagi negatiivset välja tuua. Hüppemäel kindluse leidmine on endalegi väike üllatus. Täna oli tehnika ja hüppekindlus veel eriti hästi paigas. Mitmed konkurendid olid seejuures täna hüpetel hädas, mul tuli aga väga hästi välja. Ka hoovõtukiirusega pole enam probleeme.»

Varust hüpetel ja suusarajal: «Hüpetel olen maksimumi lähedal. Eks natuke annab äratõuke ajastamise ja lennuosaga veel paremaks minna, aga 90-95% oma vormist suutsin sel nädalavahetusel realiseerida. Suusasõidus on varu palju rohkem, tean ja tunnen seda. Täna sõitsin väga kiire suusapundiga, kus oli muuhulgas Eero Hirvonen, esimesed 7,5 kilomeetrit koos, kuid seejärel lasin nad eest ära, sest vastasel juhul võinuks lõpus sein ette tulla ja ma kukkunuks täielikult ära. Ma pole veel kindlasti oma parimas sõiduvormis, aga kõik märgid näitavad, et olümpiaks peaksin olema.»

Vormikõvera äkilisest tõusust: «Määrav faktor on olnud tervis. Ma ei saa öelda, et ma oleks vahepeal siruli maas lebanud, aga novembris tekkis imelik köha, mis segas pikalt. Pärast Ruka võistlust lõi külmetushaigus täielikult rivist välja - vorm langes ja jõud kadus ära. Olen nüüd jaanuaris igal nädalavahetusel võistelnud ja vormi kogunud. Korralikult trenni polegi jõudnud võistluste ja reiside vahel teha, ent nii üldiselt suusavorm tulebki. Kuna käisin vahepeal juba täielikus augus ära, on väga oluline roll ka treeneritel olnud. Nemad on kogu hooaja jooksul minusse uskunud ja mind motiveerinud.»

Järgmise nädalavahetuse Jaapani MK-etapist: «Nüüd ootab ees päris hull reis. Homme hommikul kell 4 lendame Münchenisse ja seejärel tuleb pikk reis Jaapanisse, mis tähendab, et ajavahe tõttu jääb esmaspäev sisuliselt vahele. Tegutsen nüüd täielikult enesetunde põhjal. Kui tunnen, et pole pikast võistlusnädalavahetusest taastunud, siis võin Jaapanis ka ainult ühe võistluse teha või mitte üldse võistelda. Tähtis on olümpial heas vormis olla, muu ei loe. Tean, et mitmed riigid võistlevad Jaapanis B-koondisega. Näiteks Saksamaa, Norra ja Soome paremad ei tee kindlasti kaasa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles