Manchester City tegi klubi ajaloo kalleima ostu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aymeric Laporte
Aymeric Laporte Foto: VINCENT WEST/REUTERS

Inglismaa jalgpalli meistriliiga tabelit juhtiv Manchester City täiendas enda ridu veelgi, tehes klubi ajaloo kalleima ostu.

Manchesteri võistkond muretses Hispaania meeskonnast Bilbao Athletic 57 miljoni naela ehk 64,7 miljoni euro eest 23-aastase keskkaitsja Aymeric Laporte. City senine osturekord pärines 2015. aastast, kui Kevin de Bruyne eest käidi välja 55 miljonit naela.

Laporte pole Prantsusmaa täiskasvanute rahvuskoondist veel esindanud, küll aga on tal kirjas 19 kohtumist U-21 võistkonna särgis. Bilbaos mängis ta 2012. aastast ning 222 ametlikus matšis lõi ka kümme väravat.

«Ootan väga Pep Guardiola käe all töötamist ning üritan meeskonnal edu saavutada,» sõnas jalgpallur Manchester City kodulehele. «See tähendab palju, et klubi näitas minusse usku ning ootan elevusega uut algust.»

Koos prantslase lisandumisega on City pärast eelmise hooaja lõppu kulutanud kaitsjatele ja väravavahile 215,5 miljonit naela ehk ligemale 244,7 miljonit eurot. Guardiola juhendatava meeskonna kaitseliin on väga nimekas: lisaks Laporte'le teenib klubis palka Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, John Stones ja Nicolas Otamendi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles