Rootsi püstitas saalihoki MM-valikturniiril ulmelise rekordi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi saalihokikoondis lõi Prantsusmaale 43 väravat.
Rootsi saalihokikoondis lõi Prantsusmaale 43 väravat. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Lisaks Tallinnas, Kalevi spordihallis toimuvale saalihoki MM-valikturniirile peetakse Euroopas samal ajal veel kolme valikgrupi kohtumisi, millest ühes sündis eile ulmeline rekord.

Nimelt alistas kaheksakordne maailmameister Rootsi tulemusega 43:1 Prantsusmaa, millega püstitas meeste koondiste arvestuses uue rekordi, sest senine rekordvõit oli 38-väravaline (Rootsi alistas 2010. aasta MM-il 39:1 Austraalia ning Soome 2014. aasta MM-valikturniiril 38:0 Ukraina).

Rootsi avaväravat tuli oodata viis minutit ja 20 sekundit ning 10. minutiks oli seis kõigest 3:1 Rootsi kasuks, aga siis peksti prantslaste väravavõrk püdelaks - avakolmandiku lõpus oli seis 11:1, teine periood võideti 15:0 ja kolmas 17:0. Skoori tegid 15 väljakumängijat 18-st protokolli kantust. Viis väravat viskasid Rasmus Enström, Albin Sjögren, Robin Nilsberth ja Andre Andersson. Pealevisete arvestuse võitis Rootsi 100:13.

Maailma edetabelis asub Rootsi teisel ja Prantsusmaa 28. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles