Tänaku elu keerulisemaks teinud Ogier: otsustasime kaarte segada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Rootsi rallil
Sebastien Ogier Rootsi rallil Foto: @World/M-Sport

Sebastien Ogier magas meelega maha oma õige stardiaja Rootsi ralli punktikatsel ning kaotas seetõttu oma kümnenda koha ja sellega kaasnenud ühe MM-punkti. Neljandana startima pidanud prantslane sai lõpuks stardi 16. ehk märgatavalt paremates tingimustes ning selle tulemuseks oli teine aeg ja neli lisasilma.

«See oli meeskonna strateegia,» selgitas Monte Carlos võitnud ja seetõttu Rootsis esimesena startides teed puhastanud Ogier. «Oli ilmne, et terve nädalavahetuse ei olnud meil võimalust näidata oma aegu. Üritasime viimasel katsel natukene kaarte segada – võtta parem stardikoht ja punkte punktikatsel. Ma ei sõitnud seal kõige paremini, aga ei olegi lihtne rütmi leida, kui terve nädalavahetus pole mingid pidamist olnud ja siis see järsku tekib. Paar viga tegin, aga sain ka punkte, nii et jõudsime sihini.»

Ogieri käitumise kiitis WRC otsestuudios heaks eksmaailmameister Petter Solberg, kes sai Rootsis ajalooliste masinate võistlusel teise koha. «Tal ei olnud midagi kaotada, nii et ta võttis suure ajakaotuse ja lõpetas punktikatse teise ajaga. Päris kaval – kui võimalus on, tuleb kasutada kõikvõimalike trikke. Kui see lubatud on. Kerge kindlasti selle otsuseni tulla ei olnud, aga kokkuvõttes tegi ta töö ära.»

Solbergi arvates tuleb tulevikus muuta Rootsi ralli reegleid – kui praegu polnud pilootidel võimalik teha valikut erinevate rehvide vahel, siis edaspidi peaks andma neile võimalus varieerida piigipikkust või tulla välja konkreetse lumerehviga, et anda võimalus kiiresti sõita ka varasematele startijatele.

Ott Tänaku elu tegi Ogieri JOKKitamine keerulisemaks, sest tema pidi prantslase asemel neljandana katsele startima. Eestlane sai kirja viienda katseaja ja ühe lisapunkti, kuid evinuks puhtamal teel paremaid võimalusi lisa teenida. Tänak kommenteeris katse finišis: «Ogier peitis end enne katset – ülesõidul me teda ei näinud. Ei tea, kas ta üritab endale paremat stardikohta tekitada. Mängib mänge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles