Neymari ümber käib absurdne vaidlus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud Neymar
Vigastatud Neymar Foto: JB Autissier/imago/PanoramiC

Fakt: Paris Saint-Germaini ründetäht ja maailma kalleim jalgpallur Neymar sai nädalavahetusel Prantsusmaa kõrgliiga matšis Marseille Olympique’iga luumõra ja vigastas ka hüppeliigest. Küsimus on selles, kui pikk või lühike on ründaja taastumisaeg – klubi väidab et, parimal juhul nädal, brasiillase isa räägib aga mitmest kuust.

Vägikaikavedu klubi ja Neymari perekonna vahel käib väga lihtsal põhjusel – teisipäeval ootab PSGd ees Meistrite liiga kaheksandikfinaalide kordusmäng Madridi Realiga, kusjuures viimased reisivad Prantsusmaale 3:1 eduseisus. PSG peab koduseinte toel lööma Realile vähemalt kaks vastuseta väravat ja selleks oleks neil hädasti Neymari vaja – Prantsusmaa liiga võitmisega saavad pariislased hakkama ka temata, aga brasiillane toodi 222 miljoni euro ees meeskonda just eesmärgiga tuua klubile edu eurosarjas. Neymari puudumisel saab ülesanne juurde kõva keerukuskoefitsiendi.

Sellest lähtuvalt väitis PSG peatreener Unai Emery, et Neymar ei vaja vigastusest paranemiseks operatsiooni ning on väike tõenäosus, et ta terveneb juba nädalaga ehk saab Reali vastu meeskonda aidata. «Neymar tahab mängida igas mängus ja ta keskendub Realile,» lubas Emery teisipäeval.

Neymari isa, Neymar Santos Sr., kutsus Brasiilia ESPNile antud kommentaaris sellist väidet naeruväärseks: «Muidugi ei osale ta mängus Madridi Realiga. Absurdne, kui keegi arvab vastupidist.»

Papa-Neymar lisas: «Tema ravi vältab kuus kuni kaheksa nädalat – olenemata sellest, kas ta läheb operatsioonile või mitte.»

Sarnase vigastuse sai tänavu ka teine brasiillane, Manchester City ründetäht Gabriel Jesus. Tema otsustas minna noa alla ja taastumisprotsessi pikkuseks oli täpselt kaks kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles