Loeb ei malda Mehhiko ralli starti ära oodata

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: @World/Citroen

Homme algaval Mehhiko rallil näeb taas WRC-auto roolis üheksakordset maailmameistrit Sebastien Loebi, kes viimati osales MM-rallil 2015. aastal Monte Carlos. «Ma loodan, et püsin enamvähem tempos. Mul pole aimugi, kus ma võrreldes teiste sõitjatega olen ja ei malda starti ära oodata,» vahendas Motorsport.com elevil prantslase muljeid.

Loeb lisas, et ta võis omal ajal olla rallimaailma ülivõimas valitseja, aga see ei tähenda praeguseks midagi: «Pidage meeles, et need on ikkagi maailmameistrivõistlused ja teised sõitjad ei ole viimased paar aastat niisama paigal sammunud.»

Citroeni roolis suutis Loeb võita kuus järjestikkust Mehhiko rallit ja seetõttu tunneb ta end taas autosse istumise eel üpris mugavalt. «Minu jaoks on uued 28 protsenti katsetest võrreldes teiste nelja protsendiga, aga see on tegelikult positiivne, sest see on üks rallidest, mida ma kõige paremini tean,» selgitas rallilegend. «Samas on mu mälestused neist tuttavast 72 protsendist kuus aastat vanad, nii et ma olen veidi vaeva näinud, et ma päris ära ei eksiks.»

Kuival kruusrallil, mida Mehhiko on, peavad eessõitjad alati tagumistele meestele teed puhastama. Kõige kehvem on seis Thierry Neuville’il ja Sebastien Ogieril, Ott Tänak saab viiendana sõita juba enam-vähem tingimustes. Loebi jaoks on seis aga priima: «Loodetavasti aitab mu reedene stardikoht (11.) mul sihi paika seada, sest praeguste reeglite järgi peab avapäev õnnestuma, muidu kannatab terve ralli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles