Pyeongchangis medalile võistelnud sportlane sai seksuaalrünnaku eest eluaegse võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Choi Jae-woo on edetabeli järgi maailmas paremuselt kuues mogulisõitja. Koduses Pyeongchangis jäi olümpiamedal aga võitmata ja nüüd ei saa ta seda jahtida ka nelja aasta pärast Pekingis.
Choi Jae-woo on edetabeli järgi maailmas paremuselt kuues mogulisõitja. Koduses Pyeongchangis jäi olümpiamedal aga võitmata ja nüüd ei saa ta seda jahtida ka nelja aasta pärast Pekingis. Foto: Kin Cheung/AP/Scanpix

Pyeongchangi olümpiamängudel võõrustajariigi au kaitsnud vigursuusatajad Choi Jae-woo (OMil meeste moguli 12. koht) ja Kim Ji-hyon (27.) ei tohi enam kunagi võistelda. Seda võikal põhjusel. Meestele pannakse süüks Jaapanis toimunud võistlusel naissportlaste füüsilist ja seksuaalset ahistamist, vahendab AFP.

Korea Suusaliidu kõneisiku sõnul tarbisid Akita MK-etapil võistelnud Choi ja Kim hotellis alkoholi ning kutsusid naabertoas viibinud neide endaga ühinema. Kui nood keeldusid, läksid mehed naabrinaistele kallale. Nood esitasid selle peale avalduse Lõuna-Korea politseile.

«Otsustasime Choi ja Kimi jäädavalt keelu alla panna,» sõnas alaliidu esindaja, et sportlasi ei sa enam kanda nende registrisse, mis tähendab, et nad ei saa osaleda ei kodustel ega ka rahvusvahelistel võistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles