Valentino Rossi teeb põneva investeeringu tulevikku

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi
Valentino Rossi Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

2019. aastal näeb ilmavalgust MotoE MM-sari ehk selgub esimene maailmameister elektrimootorrataste ringrajasõidus. Motosport Week raporteerib, et äsja said selgeks debüüthooajal starti tulevad meeskonnad ning 11 tiimi seast leiab ka Sky VR46 nime.

Täisnimega Sky Racing Team by VR46 on motolegend Valentino Rossile kuuluv meeskond, mis igapäevaselt võistleb Moto2 sarjas. Elektritsiklite MMil tuuakse debüüthooajal välja ühe masinaga.

MotoE-st peaks saama MotoGP ehk nimekaima motoringrajasarja sõsarvõistlus ning debüüthooajal on kavas viis etappi, mis peetakse koos MotoGP Euroopa osavõistlustega. Kõik praegu MotoGP sarjas osalevat seitse erameeskonda plaanivad uues sarjas välja tulla kahe tsikliga ning lisaks Rossile löövad ühe rattaga kaasa veel kaks Moto2 ja üks Moto3 sarja tiim ehk stardirivis on kokku 18 sportlast.

Kõigi elektrirataste tootjaks saab Energica firma. Sõuürituste raames näeb tsiklit rajal ka kõigil tänavustel MotoGP etappidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles