Kristjan Ilves kandideerib vägevale tiitlile

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahevõistleja Kristjan Ilves.
Kahevõistleja Kristjan Ilves. Foto: Romina Eggert/Suusaliit

Maailma parimad kahevõistlejad lõpetavad hooaja eeloleval nädalavahetusel Saksamaal Schonachis, kus peetakse viimane MK-etapp. Hooajale tõmmatakse joon alla parimate valimisel.

Aasta esilekerkija kategoorias on põhjust rõõmustamiseks ka eestlastel, sest Espen Anderseni (Norra), Eero Hirvoneni (Soome) ja Vinzenz Geigeri (Saksamaa) kõrval kandideerib tiitlile ka meie Kristjan Ilves.

21-aastane elvalane jõudis sel hooajal esmakordselt MK-sarjas poodiumile, kui saavutas Jaapanis toimunud etapil teise koha. Hooaja üldarvestuses hoiab eestlane hetkeseisuga 260 punktiga 17. kohta. Võrdluseks: eelnevalt mainitud Ilvese konkurendid mahuvad esikümnesse.

Aasta kahevõistleja valimisel kandideerivad jaapanlasest MK-sarja üldvõitja Akito Watabe, norralane Jan Schmid ning sakslastest olümpiavõitjad Johannes Rydzek ja Eric Frenzel. Lisaks selgub aasta parim treener (Hermann Weinbuch, Petter Kukkonen, Takanori Kohno) ja aasta spordihetk (sakslaste kolmikvõit Pyeongchangi olümpiamängudel ja Watabe MK-sarja üldvõit). 

Hääletusel osalevad kümne erineva riigi meediaesindajad, telejaamad ja žürii. Võitjad selguvad 25. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles