Bö hooaja kulminatsiooni eel: mul on Fourcade’i vastu võimalus olemas

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Thingnes Bö ja Martin Fourcade.
Johannes Thingnes Bö ja Martin Fourcade. Foto: FRANCK FIFE/AFP

Eeloleval nädalavahetusel (alates neljapäevast) peetakse Venemaal Tjumenis laskesuusatamise hooaja viimane MK-etapp. Meeste arvestuses heitlevad MK-sarja üldvõidu nimel prantslane Martin Fourcade ja norralane Johannes Thingnes Bö.

Peagi lõppeval hooajal on peetud 19 individuaaldistantsi ning vaid neljal korral pole triumfeerinud Martin Fourcade või Johhanes Thingnes Bö. Ainus kord, kui need atleedid mõlemad poodiumilt välja jäid, oli Kontiolahti sprint (Fourcade ei osalenud, Bö saavutas neljanda koha).

Kolm distantsi enne hooaja lõppu lahutab kahte kanget konkurenti vaid 49 punkti. Bö, kes on parasjagu tagaajaja rollis, loodab nädalavavahetusel poseerida karjääri esimese MK-sarja võidukarikaga. «Proovin vigu vältida ning loodan, et see mõjutab ka prantslast,» sõnas rõõmsalt meelestatud Bö väljaandele NRK. «Ma tean, et see on raske, aga mul on selle võitmiseks võimalus olemas,» jätkas norralane.

24-aastane Bö on ühekordne olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister, kuid MK-sarjas pole norralasel õnnestunud nõnda eredalt särada. Norralane sõnas, et praegu see teda veel liigselt ei paina. «See pole mind häirima hakanud, aga kui ma olen 30-aastane ja endiselt ilma võiduta, siis ilmselt vastan sellele küsimusele jaatavalt,» kommenteeris Bö.

Juhul kui Fourcade teenib seitsmenda järjestikuse MK-sarja üldvõidu, annab Bö järgmisel aastal endast kõik, et prantslase fantastiline seeria lõpetada. «Kui olen samas olukorras, siis proovin seda teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles