Bjørndalenist möödunud Fourcade kerkis MK-sarja edukaimaks laskesuusatajaks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade ja  Ole Einar Bjørndalen.
Martin Fourcade ja Ole Einar Bjørndalen. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Prantsusmaa laskesuusataja Martin Fourcade saavutas äsja lõppenud MK-sarja hooajal karjääri seitsmenda (järjestikuse) üldvõidu, möödudes selles arvestuses legendaarsest norralasest Ole Einar Bjørndalenist.

Fourcade edestas 2017-18 aasta hooajal lähimat konkurenti, norralast Johannes Thingnes Bød 89 punktiga. Mõlemad laskesuusatajad lõpetasid hooaja neljakohalise punktisummaga (Fourcade 1116, Bø 1027). Enne seda hooaega said viimati sellise tembuga hakkama Fourcade ja norralane Emil Hegle Svendsen hooajal 2011-12, kui prantslane teenis karjääri esimese MK-sarja üldarvestuse kristallgloobuse (Fourcade 1100, Svendsen 1035).

Rohkem kui korra on MK-sarja võitnud kaheksa laskesuusatajat. Fourcade jättis lõppenud hooajaga selja taha Bjørndaleni, kelle auhinnakapis on kuus MK-sarja üldvõitu. Talle järgnevad prantslane Raphael Poiree ja sakslane Frank Ullrich nelja ning Saksamaa esindaja Frank-Peter Roetsch kolme üldvõiduga. Venemaa laskesuusatajal Sergei Tšepikovil, norralasel Jon Åge Tyldumil ja sakslasel Sven Fischeril on kirjas kaks triumfi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles