Maailma rahvarohkeima riigi kehvades tulemustes on süüdi pealesunnitud varrukad?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Zhang Linpeng (paremal) ei saa tätöveeringute tõttu enam Hiina koondist esindada?
Kas Zhang Linpeng (paremal) ei saa tätöveeringute tõttu enam Hiina koondist esindada? Foto: AFP/SCANPIX

Hiina on ca 1,4 miljardi elanikuga maailma rahvarohkeim riik. Võiks ju arvata, et sellest massist peab sirguma terve ports jalgpallivirtuoose, kuid Hiina rahvuskoondis jagab maailma edetabelis Ecuadoriga alles 65. kohta. Nende ees on Honduras, vahetult selja taga Mali ja Soome.

2018 MMile Hiina ei jõudnud – kuueliikmelises alagrupis jäädi alles viiendaks. Kehvas vormis ollakse ka praegustes maavõistlustes: koduväljakul kaotasid Marcello Lippi hoolealused esmalt 0:6 Walesile ning siis 1:4 Tšehhile.

Hiljutised kaotused on Hiina jalgpallifännide seas löönud liikvele vandenõuteooriad. Nimelt ei löönud mängus kaasa keskkaitsja Zhang Linpeng. Ametlikult oli harilik põhimees hädas vigastustega, kuid mitmete fännide spekulatsioonide kohaselt on mehe kõrvalejäämises süüdi tema ohtrad tätoveeringud, vahendab AFP.

Nimelt olevat Hiina jalgpallijuhid edastanud suunised, et mängijatepoolne tätoveeringute eksponeerimine pole sünnis – see käivat vastu kommunistliku partei väärtuste ja moraalidega. Nõnda jooksid mitmed mehed Walesi ja Tšehhi vastu väljakule kas pikkade käistega särgi või sootuks sidemeis kätega.

Tegu on spekulatsiooniga, sest ühtegi ametlikku märkust tätoveeringute keelustamise kohta ilmutatud ei ole. Väidetavalt kuulutatakse see peagi ametlikult välja riiklikul tasemel ja kõigi spordialade ülesena.

«Kõik teadavad, et tätoveeringute eemaldamine ei ole lihtne. Tulevikus saame noormängijatele keelata vaid uute tätoveeringute tegemine,» kommenteeris Šanghai Shenhua peatreener Wu Jingui, et tema ei tea ühestki ametlikust keelust midagi, kuid kuna sportlased on avaliku elu tegelased, on nad mõistagi kõrgendatud tähelepanu all. «Aga üldiselt pole see tätoveeringute teema kõige olulisem. Tähtis on meeskonnana arenemine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles