Zlatan loobus USAsse mineku nimel hiigelpalgast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha pole Zlatan Ibrahimovicile esmatähtis.
Raha pole Zlatan Ibrahimovicile esmatähtis. Foto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports/Scanpix

USAs Los Angeles Galaxy särgis imevärava ja võidutabamusega debüteerinud Zlatan Ibrahimovic võinuks pista taskusse hiiglasuure tšeki ja unustada elu lõpuni rahamured, kuid rootslane tõestas, et mängutase on talle rahast tähtsam. Ning ega ka pooleteise miljoni dollari suurust aastateenistust saa just väikeseks nimetada...

Ibrahimovicil oli laual pakkumine Hiinast, mis toonuks talle sisse uskumatud 97 miljonit dollarit ehk umbes 80 miljonit eurot, väidab Galaxy tehniline direktor Jovan Kirovski, kes tegeles Ibrahimovici palkamise juures paberimajandusega. Hiinlased olnuks nõus palkama rootslase juba siis, kui ta veel põlvevigastust ravis.

Kirovski sõnul võttis ta Ibrahimoviciga ühendust juba siis, kui too veel PSG ridades mängis. Ründaja olevat lubaduse Galaxysse siirduda andnud juba nelja kuu eest.

«Kõige raskem oli Mino Raiolale selgitada, et saame maksta ainult poolteist miljonit dollarit aastas. Tema esimene vastus oli: «Nalja teete või?» Aga lõpuks teatas Ibra ise, et raha pole talle enam tähtis,» kirjeldas Kirovski. Ühtlasi vandus ta, et Ibrahimovici lepingus pole mingeid lisaklausleid täiendava tasu osas. MLSi reeglite järgi on palgapiirangutest vabastatud ainult teatud arv mängijaid ning Galaxys on need kohad hõivanud Giovani dos Santos, Jonathan dos Santos ja Romain Alessandrini.

«Ametlikult andis ta lepingule allkirja kaks nädalat tagasi. Alles siis sain viimaks rahulikult hingata,» sõnas Kirovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles