Kaheksanda aja saanud Tänak testikatsest: oli mudane, aga auto on hea

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil Foto: @world/Michelin

Korsika MM-ralli testikatsel kaheksandat aega näidanud Ott Tänak jäi sõiduga rahule, märkides, et valitsenud tingimustes oli raske paremat teha.

«Testikatse oli üsna mudane. Siin on vihma sadanud ja teepervedel on palju lahtist mulda. Aga auto oli okei ja oleme ralliks valmis,» kommenteeris parimat aega näidanud Kris Meeke'ile 7,1 sekundiga alla jäänud Tänak. 

Pressikonverentsil esitatud küsimuse peale, kas auto seadistus vastas lõpuks ootustele, kukkus Tänak muigvelsui keerutama. Mõistetav ka: istusid ju kõik konkurendid sama laua taga. «No hommikusöök oli hea!» naeris ta alustuseks, kui küsiti, kuidas hommik möödus.« Meil oli väike segadus diferentsiaalidega, aga pärast selle lahendamist oli kõik nii nagu tahtsin. Kuidas täpselt? Nii nagu lootsin!» muigas Tänak jälle.

Kuidas ta aga kolme ralli järel senist hooaega hindab? «Üldjoontes läheb kõik hästi, pareminigi kui ootasin. Ma pole varem tiimi vahetanud, nii et kõik on uus. Siiani on raske kõike ette aimata, mis tulla võib. Õnneks tundsin paljusid Toyota inimesi, see tegi elu kergemaks. Hea meel on näha, et tiimis pingutavad kõik nii nagu mulle meeldib, seega usun, et meil on veel palju pakkuda,» sõnas Tänak.

Korsika ralli võitjasoosikut ei hakanud eestlane pakkuma. «Kõigil rallidel on lugu sama – igaüks võib võita! Oleme hästi valmis, auto on kenasti tasakaalus ja saime testikatsel kinnituse, et liigume õiges suunas. Enesetunne on hea ja tavaliselt on minuga nii, et kui enesetunne on hea, läheb mul ka hästi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles