Milliseks peavad konkurendid Loebi võimalusi Korsikal?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: ULISES RUIZ/AFP

Korsika MM-ralli testikatsel seitsmendat aega näidanud Sebastien Loeb (Citroen) on konkurentide sõnul üks ralli favoriite.

Tänasel testikatsel näitas parimat minekut Loebi tiimikaaslane Kris Meeke, kellele prantslane kaotas seitsmendana 5,6 sekundiga. Ott Tänak näitas katsel näiteks kaheksandat aega (+7,1).

Kuigi Loeb pole viimase kümne aasta jooksul kordagi Korsikal võistelnud, on ta karjääri jooksul võitnud seal neljal korral. Hiljuti lõpetas ta Korsikal kahepäevase testiperioodi ning on homme algava ralli eel enesekindel.

«Mehhikos oli väga põnev jälgida, kus maal ma oma kiirusega olen. Tahtsin väga konkurentsis püsida ning suutsingi seda,» ütles vahepeal isegi rallit juhtinud, kuid rehvipurunemise tõttu viienda koha saanud Loeb.

Loebi rivaali Sebastien Ogier’ sõnul on Loeb kindlasti üks nendest sõitjatest, kellel Korsikal silma peal hoida. «Tõenäoliselt on ta Korsikal isegi kiirem kui Mehhikos. Ta on alati asfaldil kiire olnud. Peame kindlasti tõestama, et oleme suutnud autot parandada, sest eelmisel aastal oli Citroen asfaldil peatamatu,» ütles Ogier.

Loebi meeskonnakaaslase Meeke sõnul pole kahtlustki, et WRC sarja kõige edukamalt sõitjalt on paslik oodata tugevat tulemust. «Korsika ralli on 60 protsenti ulatuses uus, see mängib tema kasuks. Usun, et ta suudab kiiresti sõita.»

Sama arvas ka Dani Sordo: «Me teame, et ta on Korsikal ohtlik. Ta oli Mehhikos hea, täpselt nagu arvasime. Kuid asfaldil tunneb ta end veelgi kodusemalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles