Veel üks maailmameister plaanib tõsiselt WRC sarja naasta

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg Subaru ralliautoga.
Petter Solberg Subaru ralliautoga. Foto: LOUISA GOULIAMAKI/AFP

2003. aastal Subaruga autoralli maailmameistriks kroonitud 43-aastane Petter Solberg kõigutab mõtteid MM-sarja naasta.

Praegu rallikrossiga tegelev norralane ütles Saksamaa väljaandele Motorsport Total, et kavatseb igal juhul veel autoralli võistlustel kaasa teha. «Küsimus on vaid selles, kas teen seda R5 või WRC autoga,» ütles Solberg.

Tema viimane MM-ralli oli 2012. aasta Kataloonias. Kokku on ta osalenud 188 MM-rallil, võitnud 13 etappi ning tõusnud 52 korral poodiumile.

Kui ta MM-sarja naasebki, sooviks ta seda teha ilmselt Walesi rallil. Just sealt pärineb ka tema esimene (2002) ja viimane võit (2005). «Mul on selle ralliga väga eriline side ning seal on alati tore.»

Jääb vaid küsimus, mis meeskonnas Solberg tagasituleku teha võiks. Praegu teeb ta koostööd Volkswageniga, mis tähendab, et WRC2 sarjas saaks ta sõita näiteks praegu veel arendusjärgus oleva Polo R5 või tütarettevõtte Škoda Fabia R5-ga. Kuid norralasele pakuvad enam huvi uute regulatsioonidega WRC autod.

Siinkohal usub Solberg, et talle võiks appi tulla vana rivaal Tommi Mäkinen, kes on praegu Toyota meeskonna pealik. «Pean temaga millalgi rääkima,» ütles ta naerulsui. «Aga mitte sel aastal, nad peavad autot veidi paremaks tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles