Ott Tänak: tulevikus on kõik võimalik, aga tuleb veel vaeva näha

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Korsika ralli teisena lõpetanud ja MM-sarjas kolmandale kohale tõusnud Toyota piloot Ott Tänak andis Kuku saatele «Piloot» intervjuu, kus meenutas lõppenud nädalavahetust.

Eesti rallisõitja tegi karjääri parima tulemuse Korsikal. Võrdluseks: eelmisel hooajal ei mahtunud Tänak seal isegi esikümnesse. «Ajaga on arusaama juurde tekkinud, aitavad ka kogemused. Tänaseks on rallit nii palju sõidetud, et võiks igal pool osata sõita,» rääkis Tänak. «Ilmselgelt on see keeruline ralli ja palju juhtub, aga saime hakkama. Võtsime maksimumi,» lisas Tänak.

Korsika rallil olid eraldi klassist tiitlikaitsja ja viiekordne maailmameister Sebastien Ogier ja tema kaardilugeja Julien Ingrassia M-Spordist. Tänak prantslase tempos ei püsinud. «Nad olid ilmselgelt kiired ja konkurentsi me neile pakkuda ei suutnud. Ei ole midagi öelda, ta sõitis hästi,» kiitis Tänak endist meeskonnakaaslast.

Tänak kindlustas endale teise koha viimase päeva maratonkatsega, mille saarlane võitis mäekõrguse eduga. Järelejäänud punktikatsel polnud enam mõtet riskida. «Ma arvan, et kõigil oli arusaam olemas, et tuleb minna võidu sõitma. Ma ei oska öelda, kas ma läksin ründama, aga läksin maksimumi andma. Muutsime eile (laupäeva – toim.) õhtul seadistust ja oli veidi parem. Üritasime sõita ilma riskimata,» kommenteeris Tänak.

Tänaseks on Tänak Toyotaga kihutanud neli rallit. Ta on oma kaardilugeja Martin Järveojaga meeskonda kiiresti sulandunud. «Mõned inimesed on varasemast ajast tuttavad. Pole keeruline auto, millest aru saada, aga arendust on vaja palju teha, et pidevalt võidule sõita,» selgitas ta. «Üldiselt tahaks uskuda, et tulevikus on kõik võimalik, aga tuleb vaeva näha. Praegu on asi veidi toores,» lisas sõitja.

Üldarvestuses olid Korsika punktid hädavajalikud: Tänak kerkis kuuendalt kohalt koguni kolmandaks. «Kindlasti on oluline alati maksimumpunktid võtta. Asfaldil oleme paremas seisus, aga kruusa peal on vaja kõvasti tööd teha,» rääkis Tänak.

Argentina kruusarallit, mis leiab aset aprilli viimasel nädalavahetusel, alustab Tänak kolmandalt kohalt. Mida palju räägitud stardipositsioon talle tähendab? «Midagi uut ei ole. Eelmisel aastal sõitsime kogu aeg sellisel positsioonil. Kõik oleneb rallieelsest testist – kuhu me oma arendusega jõuame. Praegu ei oska öelda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles