Järelvaadatav: tiitlikaitsja jäi taas Saaremaale alla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias sai tiitlikaitsja Tallinna Selver poolfinaalseerias teise kaotuse, kui kaotas Saaremaa võrkpalliklubile 1:3. Esimese geimi võitis Saaremaa 25:13 ning oli teiseski võidukas 25:21. Kolmanda geimi võitis Selver küll 25:17, kuid kaotas neljanda 21:25.  

«Kolmandad geimid on meile väga rasked. Ei tea, kas väsime ära või mis on. Kõik mõjutab: hooaja lõpp ja kevad on,» sõnas Saaremaa temporündaja Mihkel Tanila ning avaldas lootust, et finaalis mängitakse Pärnus. «Muidu oleks jube pikk maa.»

Saaremaa resultatiivseimad olid võrdselt 19 punktiga võitu panustanud Hindrek Pulk (+3) ja Tomaš Halanda (+13). Saaremaa vastuvõtuprotsent oli 50, rünnakuid realiseeriti 43,8-protsendiliselt. Nii bloki- kui servipunkte kogunes 7. Selveri poolel tõi Taavi Nõmmistu 16 punkti (+8), Oliver Orav lisas 13 silma (+2). Selveri vastuvõtt oli 44,4%, rünnakuprotsent 34,6. Blokist teeniti 10 punkti, servil löödi 7 ässa.

Finaalseeria peetakse kolme võiduni. Seeria järgmine kohtumine toimub laupäeval Kuressaares.

ENNE MÄNGU:

Kolme võiduni peetava seera avamängu võitis Saaremaa 3:0 (25:22, 25:19, 25:23).

Saaremaa peatreener Urmas Tali sõnas seeria eel, et Credit24 Meistriliiga põhiturniiri võiduga tagatud koht otse poolfinaalis kulus marjaks ära. «See vahenädal tuli kasuks küll, mehed said taastuda ja oleme saanud rahulikult valmistuda,» sõnas Tali, kinnitades, et kõik mängijad on poolfinaalseeriaks rivis.

Selveri juhendaja Austris Stals teab, mis on edasipääsu eelduseks. «Peame mängima hetkel tugevaima meeskonna vastu. Vähemalt on kõik mehed taas mängukõlbulikud,» sõnas Stals. «Meil on selles seerias võiduvõimalus vaid juhul, kui suudame eelnevatest kohtumistest õiged järeldused ja õiged otsused teha. Stabiilne ja agressiivne serv on võitmise üheks eelduseks,» lisas lätlasest juhendaja.

Teise finalisti selgitavad põhihooaja teine ja kolmas meeskond Pärnu ja Tartu Bigbank. Tartu võitis avamängu 3:1 (24:26, 25:19, 25:19, 25:21). Teine kohtumine toimub 12. aprillil kell 19 Tartu Ülikooli spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles