Kes otsustab Loebi naasmise?

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP

Citroëni tegevjuht Linda Jackson rääkis väljaandele Motorsport, et üheksakordse maailmameistri Sebastien Loebi täielik naasmine 2019. aasta WRC-sarja sõltub vaid ühest inimesest – Loebist endast.

Loeb on teinud sel hooajal WRC-sarjas teinud kaasa neljast etapist kahel ning näidanud head kiirust. Tõsi, Mehhiko rallil pidi ta rehvipurunemise tõttu leppima viienda kohaga ning Korsika rallil sõitis ta juba teisel katsel kraavi. Rally 2 süsteemis rajale naastes sai aga prantslane kolm katsevõitu. «Võit või mitte, oleksin olnud esikohakonkurentsis ning see olnuks põnev,» rääkis Loeb WRC koduleheküljele.

Ka Citroëni tegevjuht kinnitas, et hooaja alguses tehti õiged valikud kui otsustati, et Craig Breen asub Loebiga autot jagama. Nii sündiski diil – Loeb osaleb kolmel, Breen kümnel rallil.

«Paljud inimesed küsisid, kas see oli ikka õige tegu. Arvan, et oleme näidanud, et kõik toimib.»

Nüüd siirdub Loeb aga tagasi rallikrossi MM-sarja ning naaseb WRC-radadele oktoobri lõpus Kataloonias. Kas prantslane võib aga siiski täielikult WRC-sarjaga liituda?

«See sõltub täielikult Sebastienist, tema valmisolekust ning sellest, mida ta teha tahab. Sebastienil on praegu kirjas kolm rallit. Need on tema kalendris sees,» sõnas Jackson. 

Kuigi spekuleeritud on ka Loebi osaluse kohta augustis Saksamaa rallil, tõrjus Jackson need jutud eemale. «See on suvel. Ja suvel on aeg rannas käia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles