Kanepi: kui enesetunne just katastroofiliselt ei halvene, siis ikka mängime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Kuigi Eesti esireketit Kaia Kanepit vaevab külmetushaigus, pääses ta Prantsusmaa meistrivõistlustel probleemideta teise ringi.


Aprilli alguses Kanepi tiimiga liitunud füsioterapeut tunnistas eile keskpäeval, et kui korraldajad pannuks eestlanna mängu turniiri avapäevale ehk pühapäevale, poleks ta tõenäoliselt väljakule läinud.

«Tema tervis pole praegu kõige parem, Kaial on ilmselt hingamisteede viirushaigus, mille ta sai juba Brüsselis,» selgitas Rannama. «Esimestel päevadel oli ehk ka väike palavik, aga praegu küll enam pole, lihtsalt hingamisteed on turses.»

Kanepi meenutas, et külmetas Brüsselis möödunud nädala keskel pärast üksikmängu ning ka paarismängu viimastes kohtumistes oli ta tegelikult pooltõbine. «Pühapäeval oli seis ikka palju hullem, hääl oli täitsa ära,» tunnistas Kanepi pärast eilset mängu kähiseva häälega. «Siis oli mul väga halb olla, aga hakkasin antibiootikume võtma ja enesetunne läks paremaks, täna (esmaspäeval – toim) küll enam polnud ohtu, et ma ei saa mängida.»

Kanepi sai haiguse kiuste tunni ja kümne minutiga 7:5, 6:1 jagu rootslannast Sofia Arvidssonist (WTA 70.), kes on Pariisis ühtlasi ka Kanepi paarismängupartner.

Jäi mänguga rahule

Arvidsson on Kanep vana tuttav, kui võtta arvesse ka noorteklassi mängud, on nad omavahel vastamisi olnud  nüüd 11 korral ja Arvidssoni ainus võit pärineb 2000. aastast. «Me saame muidu väga hästi läbi, aga kui väljakule läheme, pole me enam sõbrannad, vaid konkurendid,» kinnitas Kanepi.

Eile läks Arvidsson esimeses setis kiiresti 2:0 ette ning juhtis ka kolmandas geimis 40:0, Kanepi oli kolme geimiga suutnud saada vaid kaks punkti, ent tal õnnestus raskest seisust välja tulla ja mäng viigistada. Seejärel hoidsid mõlemad servi, kuni seisul 6:5 võitis Kanepi rootslanna servigeimi ja ühtlasi ka kogu seti. Ka teine sett algas Arvidssoni servimurdega, kuid järgmised kuus geimi kuulusid juba Kanepile.

«Alguses oli üsna raske, sest päike paistis ja oli palav, see ajas hingeldama,» nentis 25-aastane Kanepi. «Aga kui tulid varjud ja läks jahedamaks, oli juba päris normaalne.»

Kanepi tegi kohtumise jooksul kolm topeltviga ja servis kaks ässa. Lihtvigu kogunes Kanepil 21 ja oma löögist saadud punkte ehk winner’eid oli 27. Mängitud punktidest võitis Kanepi 67, Arvidsson 45.

«Tegelikult oli päris hea mäng, jäin väga rahule,» lausus Kanepi. «Suutsin sellises seisus hästi mängida ja suruda, suuri ärakukkumisi polnud. Olen harjunud temaga mängima, võib öelda, et ta on minu jaoks mugav vastane.»

Teises ringis läheb Kanepi vastamisi läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud Heather Watsoniga (WTA 117.), kes alistas 7:6 (6), 6:1 wild-card’iga mängima saanud prantslanna Stephanie Foretz Gaconi (WTA 133.). Kanepi pole 19-aastase inglannaga varem mänginud, tõenäoliselt toimub see kohtumine alles neljapäeval.

Täna aga lähevad Kanepi ja Arvidsson paarismängu avaringis vastamisi prantslannade Caroline Garcia ja Aurelie Vedyga. Ehk on paarismängus osalemine organismile praeguses seisus liiga kurnav? «Saab näha. Kui enesetunne just katastroofiliselt ei halvene, siis ikka mängime,» sõnas Kanepi.

Esimene suurüllatus

Eile sündis ka tänavuse turniiri esimene suurüllatus, kui maailma edetabelis 140. kohal paiknev prantslane Stephane Robert alistas kodupubliku toel mulluse poolfinalisti Tomas Berdychi (ATP 6.). Läbi kvalifikatsiooni põhiturniirile jõudnud Robert võitis kolm tundi ja 23 minutit kestnud kohtumise 3:6, 3:6, 6:2, 6:2, 9:7.

Novak Djokovic (ATP 2.) pikendas oma imelist võiduseeriat, alistades 6:2, 6:1, 6:3 hollandlase Thiemo de Bakkeri (ATP 71.). Serblane on nüüd võitnud kõik 38 tänavust kohtumist. 2009. aasta võitja Ro­ger Federer (ATP 3.) sai 6:3, 6:4, 7:6 (3) jagu hispaanlasest Feliciano Lopezist (ATP 41.).

Naiste maailma esireket Caroline Wozniacki oli kindlalt 6:0, 6:2 parem 40-aastasest Kimiko Date-Krummist (WTA 56.). Tiitlikaitsja Francesca ­Schiavone (WTA 5.) alistas avaringis kindlalt 6:2, 6:0 ameeriklanna Melanie Oudini (WTA 88.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles