Manchester City on ühe mängu kaugusel meistritiitlist

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiolal on juubeldamiseks põhjust: meistritiitel on juba sisuliselt käes.
Pep Guardiolal on juubeldamiseks põhjust: meistritiitel on juba sisuliselt käes. Foto: DAVID KLEIN/REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpalliliiga tänavune suverään Manchester City kirjutas 33. voorus tabelisse juba 28. võidu, alistades võõrsil Tottenhami 3:1. Cityt lahutab nüüd meistritiitlist vaid üks mäng.

Kui paar lühikest perioodi välja arvata, valitsesid külalised hilisõhtust kohtumist Londoni Wembley staadionil veenvalt. Mängu alguses kolistas Leroy Sane Tottenhami värava posti, kuid 25. minutiks juhtisid Pep Guardiola hoolealused ometi juba 2:0.

Esmalt realiseeris Gabriel Jesus Vincent Kompany meisterliku söödu ja vaid kolm minutit hiljem lõi Ilkay Gündögan penaltist teise värava. Tõsi, 11 m karistuslöögi määras kohtunik Jon Moss ekslikult, sest Tottenhami väravavaht Hugo Lloris niitis Raheem Sterlingu jalust väljaspool trahvikasti.

Poolaja lõpus tulid võõrustajad mängu tagasi, kui täpne oli Christian Eriksen. Kuid pärast puhkepausi haaras City taas ohjad: Jesus ja Sterling luhtasid suurepärase võimaluse, kuni Sterling lõpuks 72. minutil i-le punkti asetas.

Tänane võit tähendas, et City edestab ühe rohkem peetud kohtumise juures linnarivaal Unitedit 16 punktiga. Ehk teisisõnu: kui United pühapäeval West Bromwichile ei kaota, on City meister. Kindlasti on Manchesteri sinisel klubil aga tiitli kindlustamine iseenda kätes 22. aprillil, mil võõrustatakse Swanseat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles