Heino Lill: paari nädalaga tuleb võlad likvideerida

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Lill
Heino Lill Foto: Peeter Langovits

Korvpalli Eesti meistriliigas pronksi saanud TTÜ/Kalev sipleb võlgades ja seepärast pole veel otsustatud, kas ja kuidas klubi tuleval hooajal jätkab.



TTÜ/Kalevi võlad on korvpalliringkondades jutuainet andnud juba aastavahetusest saadik. Probleemide kiuste suutis meistriliigas kahe meeskonnaga osalenud klubi hooaja lõpuni tegutseda. Sama mudeli järgi jätkamine sõltubki eelkõige sellest, kas suudetakse võlad kustutada.

Kalev vajab aega

«Paari nädalaga tuleb võlad likvideerida!» sõnas TTÜ poolelt meeskonnaga tegelev Heino Lill. «TTÜ on oma osa täitnud 130-protsendiliselt. Probleemid on tekkinud Kalevi poolelt. Juhul kui nad ei saa lubatud summat kokku, tuleb neil jätkamiseks leida uued toetajad.»

Tallinna Kalevi juhi Kalle Klandorfi arvates pole aga paari nädalaga võimalik võlgu tasuda. Realistlikuks tähtajaks pakkus ta juuni lõppu. Varem polevat ka mõtet tulevikust rääkida.

«See, kuidas jätkata, pole praegu meie jaoks peamine teema. Praegu on tähtis rahaasjad korda saada,» rääkis Tallinna abilinnapeana töötav Klandorf. «Kui saame sellega hakkama, võib kõik samamoodi jätkuda, vastasel korral tuleb aga tõsiselt järele mõtelda.»

Mõlemad jätkavad

Lille nägemuses on üliõpilasspordil tulevikus tähtis roll. Seepärast peab ta ka meeskonna säilimist väga oluliseks. Samas ei osanud ta öelda, kas jutt käiks endiselt kahest meeskonnast. «Kui meeskonda teha, tuleks mängida ka Balti liigas, kas või teises divisjonis,» leidis Lill. «Seal saavad poisid tunda tõelist meeste mängu.»

Tallinna Kalevgi jätkab, olenemata meistriliiga projekti õnnestumisest või ebaõnnestumisest, korvpalliga tegelemist. Hiljuti võeti palgale Ago Kliimson, kes peab panema tööle Kalevi noortesüsteemi.

«Üritame taastada kunagise sportmängude kooli, seni pole sellega hakkama saadud,» selgitas Klandorf ja lisas, et esialgsete plaanide järgi ei hakka nad õpilaste leidmise nimel mõnda väiksemat klubi alla neelama. «Peame leidma oma lapsed. Praegu on küll Tallinnas palju lastega tegelevaid klubisid, kuid korvpallureid ei tule kusagilt peale.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles